Άρμα μάχης Leopard 2 HEL στο Πεδίο Ασκήσεων Πετροχωρίου στη Ξάνθη. (Φωτ: ΓΕΣ)

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) αποδέσμευσε στιγμιότυπα από την Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων Συγκροτήματος Ίλης Μέσων Αρμάτων, με τη χρήση πραγματικών πυρών, από Μονάδες – Ανεξάρτητες Υπομονάδες της Περιοχής Ευθύνης της XXV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, στο Πεδίο Ασκήσεων Πετροχωρίου. Τα αντικείμενα που εξετάστηκαν περιελάμβαναν την Υπέρβαση κατά τη νύχτα και Αντεπίθεση με το πρώτο φως.

Το πυροβολικό παρείχε πυρά σε βάθος. (Φωτ: ΓΕΣ)

Τα αντικείμενα που εξετάστηκαν περιελάμβαναν την Υπέρβαση κατά τη νύχτα και Αντεπίθεση με το πρώτο φως. (Φωτ: ΓΕΣ)

Βολές φωτιστικών βλημάτων. (Φωτ: ΓΕΣ)

Βολές πολυβόλων M2 Browning των 12,7 χιλιοστών επι ΤΟΜΠ M-113. (Φωτ: ΓΕΣ)

Άρματα μάχης Leopard 2 HEL της XXV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας στην αφετηρία του πεδίου βολής Πετροχωρίου στην Ξάνθη.
Μετά την ολοκλήρωση της άσκησης συγκροτήματος Ίλης με πραγματικά πυρά, τα πληρώματα επιστρέφουν με τα άρματα στην Επιλαρχία, όπου και ακολουθεί εντατική συντήρηση των μέσων, πλύσιμο και καθαρισμός, αναπλήρωση καυσίμων, καθαρισμός οπλισμού και πυροβόλου, ανατροφοδότηση πυρομαχικών και επισκευή όποιας φθοράς δημιουργήθηκε κατά τη κίνηση τους στα κακοτράχαλα υψώματα που πεδίου βολής.
Είναι και αυτό ένα μέρος της σκληρής αποστολή τους. (Φωτ: ΓΕΣ)

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: