Τα Ιρανικά μέσα ενημέρωσης στην είδηση για την παρουσίαση του νέου οπλικού συστήματος έδειξαν μόνο την κάννη του Asefeh. (Φωτ: janes.com)

Αποκαλύφθηκε την 18η Νοεμβρίου πως το Ιράν εργάζεται στην παραγωγή ενός τρίκαννου πολυβόλου  Gatling 23 χιλιοστών για την προστασία από πυραύλους πλεύσης (κρουζ).

Το Asefeh παρουσιάστηκε στον Υποστράτηγο Ali Jafari, τον Αρχηγό των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRG), κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για τις τελευταίες καινοτομίες του τμήματος ερευνών και εξέλιξης των IRG. Το πολυβόλο σύμφωνα με το Janes.com έχει την ικανότητα βολής περισσότερων από 900 φυσιγγίων το λεπτό.

Παρά τις απαιτήσεις του Ιράν για ένα όπλο που θα προστατεύει τις ναυτικές δυνάμεις και στρατηγικές εγκαταστάσεις από όπλα μακρού πλήγματος (JSOW), αυτή, φαίνεται, να είναι η πρώτη προσπάθεια του Ιράν να εξελίξει ένα περιστροφικό πολυβόλο τύπου Gating.

Αντ’ αυτού, το Ιράν, για την ολοκλήρωση αυτής της αποστολής, κατασκεύασε την οχτάκαννη έκδοση του ελαφρύ αντιαεροπορικού πυροβόλου Zu-23-2 των 23 χιλιοστών με το όνομα Mesbah-1.  Τα Mesbah-1, το οποίο αποκαλύφθηκε τον Μάιο του 2010, έχει την ικανότητα να βάλλει περισσότερες από 6000 βολές το λεπτό. Το σύστημα ελέγχου πυρός χρησιμοποιεί για την ανίχνευση των στόχων εξίσου συστήματα ραντάρ και υπερύθρων ακτίνων.

Το αντιαεροπορικό πυροβόλο Mesbah-1. (Φωτ: armyrecognition.com)

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: