Η Πολωνική Αμυντική Εταιρεία Obrum παρουσίασε το πρωτότυπο PL-01 στη Διεθνή Αμυντική Έκθεση MSPO 2013 τον Σεπτέμβριο του 2103 στην Πολωνία. (Miroslav GYŰRÖSI)

Το πρωτότυπου του Πολωνικού άρματος PL-01 είναι μια πρόταση για το Στρατό της χώρας και εξελίσσεται σε συνεργασία της Πολωνικής Αμυντικής Εταιρείας Obrum-PDH (μία θυγατρική της Πολωνική Αμυντικής Βιομηχανίας) και της Βρετανικής BAE Systems. Το PL-01 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Διεθνή Αμυντική Έκθεση MSPO 2013 στην Πολωνία. To όχημα κατηγοριοποιήθηκε ως Όχημα Άμεσης Υποστήριξης (DSV ή WWB στα Πολωνικά).
Το τεθωρακισμένο όχημα μάχης (ΤΟΜΑ) διαθέτει πλήρωμα τριών ατόμων, πυροβόλο 120 ή 105 χιλιοστών με αυτόματο γέμισμα, τηλεχειριζόμενο οπλικό σταθμό (RWS) στην οροφή που ενσωματώνει πολυβόλο των 12,7 χιλ ή εκτοξευτή βομβίδων των 40 χιλ, μειωμένη υπογραφή στα θερμικά όργανα και ραντάρ λόγω των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν κατά την κατασκευή του, μεταλλικές ή λαστιχένιες ερπύστριες, κινείται με υψηλή ταχύτητα στους δρόμους, διασχίζει αποτελεσματικά το νερό και προκειται να διαθέτει σπονδυλωτή σχεδίαση.

Το σκάφος του βασίζεται στο ΤΟΜΑ των BAE Systems/Hägglunds CV90.

Η σχεδίαση του DSV είναι στενά συνδεδεμένη με το σχέδιο των Πολωνικών Ενόπλων Δυνάμεων να δημιουργήσουν μία Ενιαία Σπονδυλωτή Πλατφόρμα Ερπυστριοφόρου (UMPG), η οποία θα διαθέτει κοινό σκάφος σε όλες τις εκδόσεις οχημάτων. Οι σχεδιαζόμενες εκδόσεις του UMPG συμπεριλαμβάνουν ένα DSV, σταθμό διοικήσεως, θωρακισμένο όχημα περισυλλογής και εκκαθάρισης ναρκοπεδίων.

Το μέλλον του DSV είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον τέταρτο αμυντικό διαγωνισμό του Εθνικού Κέντρου Ερευνών και Ανάπτυξης της Πολωνίας (NCBR). Το NCBR είναι η εκτελεστική υπηρεσία του υπουργείου Επιστημών της Πολωνίας, με αποστολή να διαχειρίζεται τα κονδύλια ανάπτυξης των στρατηγικών προγραμμάτων. Ένα από τα πεδία των διαγωνισμών του NCBR για το 2013, είναι το 42 μηνών διάρκειας πρόγραμμα εξέλιξης του DSV στο στάδιο του πρωτότυπου.

Για να καλύψει το χρονοδιάγραμμα αλλά και για να μειώσει το κόστος, το Πολωνικό υπουργείο Άμυνας απαίτησε τη χρήση ενός δοκιμασμένου σκάφους. Έρευνα του Πολωνικού Στρατού έδειξε πως το CV90 ήταν κατάλληλο λόγω βάρους και γιατί εξακολουθεί να έχει δυνατότητες περαιτέρω εξέλιξης.

Η συνεργασία της εταιρείας BAE Systems με την PDH περιορίζεται στις εργασίες αρχικής σχεδίασης και την μεταφορά εξαρτημάτων που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του πρωτότυπου οχήματος.

To PL-01 έχει μήκος 7 μέτρων, 3,8μ πλάτος και 2,8 μ. ύψος με επιπλέον θωράκιση, αντικαρκική προστασία και ζυγίζει περίπου 35 τόνους, αν και ο Πολωνικό Στρατός μελετά να κόψει 2-3 τόνους από το όχημα.

Το 120 χιλιοστών κυρίως όπλο του DSV θα έχει τη δυνατότητα εκτέλεσης έξι βολών το λεπτό, καθώς το 105 χιλ. πυροβόλο αναμένεται να είναι μία επιλογή για τους μελλοντικούς ξένους αγοραστές. Ο πύργος ενσωματώνει δύο γεμιστήρες βλημάτων, με 12-16 έτοιμα προς βολή, και περισσότερα από 29 αποθηκευμένα στο διαμέρισμά του σκάφους. Εναλλακτικά, ο συγκεκριμένος χώρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την μεταφορά τεσσάρων στρατιωτών.

Ο προμηθευτής του πυροβόλου δεν έχει ακόμα επιλεγεί, αλλά δημοσιεύματα αναφέρουν ως πιθανό προμηθευτή τη Βελγική CMI Defence. Ήδη η Βελγική εταιρεία έχει προτείνει την παραγωγή του πύργου CT-CV 105HP στην Πολωνία. Πρόσφατα η CMI Defence εξαγόρασε τα δικαιώματα παραγωγής του λειόκανου πυροβόλου των 120 χιλ. της RUAG Defence. Το συζυγές πολυβόλο για το Πολωνικό Στρατό θα είναι το UKM-2013C (τροποποιημένη έκδοση του UKM-2000C).

Το Σύστημα Ελέγχου Πυρός (ΣΕΠ) θα περιλαμβάνει σκοπευτικά ημέρας/θερμικής παρατήρησης με ενσωματωμένο αποστασιόμετρο λέιζερ, καθώς το πανοραματικό περισκόπιο του αρχηγού θα λειτουργεί σε Hunter-Killer κατάσταση.

To πρωτότυπο PL-01. (Military-Today.com Today-Today.com)

H επιπρόσθετη θωράκιση -η οποία χρησιμοποιείται για τις μάχες σε αστικό περιβάλλον- θα είναι ένας τηλεχειριζόμενος RWS με πολυβόλο 7,62 ή 12,7 χιλ. πολυβόλο ή πολυβόλο βομδίδων 40 χιλιοστών. Το πρωτότυπο όχημα PL-01 που παρουσιάστηκε στην MSPO ενσωμάτωνε ένα RWS ZSMU-1276/ZSMU-40 της ZMT. O Πολωνικής σχεδίασης ZSMU-1276 ολοκλήρωσε τις επιπλέον στρατιωτικές δοκιμές τον Ιούλιο του 2013 και είναι έτοιμος για την μαζική παραγωγή.

Το όχημα προστατεύεται από πολλαπλών στρώσεων θωράκιση με κεραμικά στοιχεία και ίνες αραμιδίου, ξεπερνώντας, σύμφωνα με την ΣΤΥΠ-STANAG 4569,  το επίπεδο 5 στο εμπρόσθιό τόξο (αποτρέποντας διατήρηση από βλήματα 30-40 χιλιοστών) και επίπεδο 4, με την τοποθέτηση επιπρόσθετης θωράκισης, στις πλευρές και πίσω μέρος του PL-01. Το πρωτότυπο μοντέλο που παρουσιάστηκε στην MSPO ενσωμάτωνε ομοίωμα του συστήματος ενεργής θωράκισης της BAE Systems.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: