Η εκπαίδευση των Γκούρκας περιλαμβάνει μάχη σώμα με σώμα με τη χρήση του παραδοσιακού ξίφους Κούκρι. (Φωτ: Dailymail)

Στρατιώτης των Γκούρκας ο οποίος αποκεφάλισε αντάρτη Ταλιμπάν και μετέφερε το κεφάλι πίσω στο στρατόπεδο του μέσα σε σακίδιό, πρόκειται σύντομα να επιστρέψει στα καθήκοντα του.

Ο στρατιώτης του 1ου Τάγματος των Βασιλικών Τυφεκιοφόρων Γκούρκας του Βρετανικού Στρατού, σύμφωνα με την dailymail, είχε εμπλακεί, σε σφοδρή μάχη με ανταλλαγή καταιγιστικών πυρών με Ταλιμπάν στην περιοχή Μπαμπάτζι της επαρχίας Χελμάντ στο νότιο Αφγανιστάν, όπου και συνέβη η συμπλοκή στις αρχές του περασμένου Ιουλίου.

Ο Νεπαλέζος στρατιώτης, ο οποίος είναι περίπου 20 χρονών, προφανώς πήρε την απόφαση να αφαιρέσει το κεφάλι παρανοώντας την ανάγκη αποδείξεως θανάτου του Ταλιμπάν με την προσκόμιση δείγματος DNA.

Η μονάδα του τον είχε ενημερώσει πως αναζητούσαν ένα «Στόχο υψηλής αξίας», έναν Οπλαρχηγό Ταλιμπάν και ο θάνατος του έπρεπε να αποδειχθεί με στοιχεία DNA.

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με την dailymail, στρατιωτικές πηγές αποκάλυψαν πως ο ίδιος είπε στους ανακριτές πως έβγαλε από την θήκη του το Κούκρι -το συμβολικό όπλο των Κούρκας- όταν είχαν τελειώσει τα πυρομαχικά του.

Ο συγκεκριμένος στρατιώτης Γκούρκας έχει εξαιρετικό ατομικό φάκελο.

Ο στρατιώτης βρέθηκε αντιμέτωπος με στρατοδικείο και πιθανή φυλάκιση εάν αποδεικνυόταν πως ήταν ένοχος εγκλημάτων πολέμου.

Όμως η απόφαση που ανακοινώθηκε ήταν πως ο στρατιώτης πάλευε για ζωή του και δεν είχε το χρόνο να ξαναγεμίσει το όπλο του με πυρομαχικά, καθώς το θύμα του επιτίθεντο.

Οι Γκούρκας είχαν την πρόθεση να μετακινήσουν το πτώμα από το πεδίο της μάχης για τη διενέργεια ταυτοποίησης.

Εκείνη την στιγμή, όμως, βρέθηκαν κάτω από ισχυρά εχθρικά πυρά. Κατά την ένταση της μάχης ο Γκούρκας αφαίρεσε το ξίφος Κούκρι από τη θήκη του και αποκεφάλισε τον νεκρό αντάρτη.

Όπως έγινε γνωστό, πήρε μαζί του το κεφάλι του νεκρού, αφήνοντας το σώμα πίσω στη περιοχή της συμπλοκής.

Αυτή η πράξη, θεωρείται από τους Μουσουλμάνους του Αφγανιστάν ως την μέγιστη προσβολή, οι οποίοι δεν θάβουν τα πτώματα των νεκρών τους αν δεν βρεθεί το αποκομμένο μέλος του.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: