Νυχτερινή βολή αντιαεροπορικού πυροβόλου Zu-23 κατά επίγειου στόχου. (Φωτ: ΓΕΣ)

Πραγματοποιείται αύριο έξω από την Αλεξανδρούπολη, στη ζώνη ευθύνης της ΧΙΙ Μηχανοκινήτου Μεραρχίας Πεζικού, η μεγάλη διακλαδική άσκηση «Νυχτερινή Αστραπή 2013», που θα διεξαχθεί νύχτα, παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πρόκειται για άσκηση που συμμετέχουν δυνάμεις από το Δ’ Σώμα Στρατού, που θα πραγματοποιήσουν νυχτερινές βολές με όλα τα οπλικά συστήματα του Σώματος και για τον λόγο αυτό – αρκετά εύστοχα θα λέγαμε – οι στρατιωτικοί τον έχουν ονομάσει και «Νυχτερινό Παρμενιώνα», προκειμένου να δείξουν την έκταση της κινητοποιήσεως και των βολών που θα γίνουν νύχτα τη φορά αυτή. 

Μέχρι στιγμής είναι γνωστό ότι την άσκηση θα παρακολουθήσουν ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος και οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος και ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος και ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς.

Λ.Σ.Μ.

parapolitika.gr

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: