Μαχητκο αεροσκάφος F-16C της Νότιας Κορέας. (φωτ: progressivemediagroup.com)

To Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) την 25η Νοεμβρίου ενημερώθηκε για την πιθανή Στρατιωτική Πώληση Εξωτερικού (FMS) η οποία περιλαμβάνει την 1η φάση εκσυχρονισμού 134 μαχητικών αεροσκαφών KF-16C/D Block 52 της Νότιας Κορέας.

Η πρώτη φάση εκσυχρονισμού, η οποία κοστολογείται περί τα 200 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, καλύπτει την πώληση τεχνικών, μηχανικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών της κυβέρνησης αλλά και μεγάλων αναδόχων των ΗΠΑ, με σκοπό να υποστηριχθεί ο αρχικός σχεδιασμός και η εξέλιξη όλου του προγράμματος εκσυχρονισμού.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Συνεργασίας Ασφάλειας του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ (DSCA) η συγκεκριμένη φάση θα προσφέρει τις λεπτομερείς σχεδιαστικές απαιτήσεις για την ενσωμάτωση υπολογιστών, οθονών, αισθητήρων και όπλων, αρχικό σχεδιασμό και εξέλιξη λογισμικού, σχεδιασμό τοποθέτησης κινητήρα (Group A), κατασκευή σταθμών δοκιμών και εγκαταστάσεις ενσωμάτωσης των συστημάτων αεροπλοΐας και την προετοιμασία στατιστικών αναλύσεων, εκθέσεων και παρουσιάσεων σχετικά με τις απαιτήσεις  της υποστήριξης όλου του προγράμματος εκσυχρονισμού.

Η φάση 2, εάν εφαρμοστεί, σχετίζεται με την ενσωμάτωση στο KF16 C/D ενός προηγμένου ραντάρ και σύγχρονων ηλεκτρονικών συστημάτων πτήσης. Στην περίπτωση αγοράς της φάσης 2, θα εκδοθεί μια μεταγενέστερη Στρατιωτική Πώληση Εξωτερικού (FMS). Επι του παρόντος το συγκεκριμένο αίτημα που κατατέθηκε από την Ν.Κορέα περιλαμβάνει την 1η Φάση.
Ο κύριος ανάδοχος των εργασίων εκσυχρονισμού θα είναη η BAE Systems Technology Solution & Services.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: