Εκτόξευση πυραύλου AGM-119B (Penguin Mk 2 Mod 7) απο ναυτικό ελικόπτερο SH-60B του Ναυτικού των ΗΠΑ. (Φωτ: US Department o f Defence)

Η εταιρεία Kongsberg Defence Systems (KDS) υπέγραψε σύμβαση με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Νέας Ζηλανδίας για την προμήθεια του αντιπλοϊκού πυραύλου αέρος-επιφανείας Penguin Mk 2 Mod 7  και σχετικού εξοπλισμού. Ο πύραυλος θα ενσωματωθεί στα πολλαπλού ρόλου ναυτικά ελικόπτερα SH-2G(I) του Βασιλικού Ναυτικού της Νέας Ζηλανδίας.

Το υπουργείο Άμυνας της Νέα Ζηλανδίας πριν από καιρό αγόρασε δέκα ελικόπτερα, ανταλλακτικά ένα εξομοιωτή πτήσης και σχετική διοικητική υποστήριξη για 120 εκατομμύρια δολάρια.

Οι πύραυλοι Penguin Mk 2 Mod 7 της KDS έχουν αποκτηθεί και από το Ναυτικό της Βραζιλίας ώστε να ενσωματωθούν στα πολλαπλών αποστολών ναυτικά ελικόπτερα MH-16 (εγχώρια ονομασία του S-70B).

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: