Επίσκεψη ΥΦΕΘΑ Θανάση Δαβάκη στην 1η ΤΑΞΑΣ. (Φωτ: ΥΠΕΘΑ)

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Θανάσης Δαβάκης πραγματοποίησε επίσκεψη στην 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ) στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, όπου έγινε δεκτός από τους Διοικητές της ΑΣΔΥΣ Αντιστράτηγο Θεοχάρη Πανόπουλο, της I Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγο Χρήστο Καββαδία, τον Διευθυντή της Δ/νσης Αεροπορίας Στρατού του ΓΕΣ Υποστράτηγο Βασίλειο Δήμο και τον Διοικητή της 1ης ΤΑΞΑΣ Ταξίαρχο Αντώνιο Δάρα. Ο κ. Δαβάκης ενημερώθηκε για την αποστολή της 1ης ΤΑΞΑΣ και στη συνέχεια μετέβη στην πίστα των επιθετικών ελικοπτέρων ΑΗ-64 Α Apache.

Ακολούθως, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ενημερώθηκε από τον Διοικητή του 307 Τάγματος Συντηρήσεως Αεροπορικού Υλικού Συνταγματάρχη Γεώργιο Τοσιλιάνη για το πρόγραμμα εργοστασιακής συντήρησης ελικοπτέρου ΑΒ-212 του Πολεμικού Ναυτικού στις εγκαταστάσεις του 307 ΤΣΥΑΥ, καθώς και για τις πρωτοβουλίες και τα πιλοτικά προγράμματα που το συγκρότημα αναλαμβάνει και εκτελεί επιτυχώς.

Ο ΥΦΕΘΑ Αθ. Δαβάκη επιβαίνων σε επιθετικό ελικόπτερο ΑΗ-64 Α Apache. (Φωτ: ΥΠΕΘΑ)

Αναφορικά με την επιτυχή συντήρηση του ελικοπτέρου ΑΒ-212 του Πολεμικού Ναυτικού από το προσωπικό της 307 ΤΣΥΑΥ, ο κ. Δαβάκης δήλωσε: «Η επισκευή του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού από το προσωπικό της 307 ΤΣΥΑΥ, είναι απόδειξη των δυνατοτήτων της διακλαδικότητας, ενώ η επιτυχία του προγράμματος θέτει τις βάσεις για ανεξαρτητοποίηση της εργοστασιακής συντήρησης από τις επισκευαστικές εταιρίες, καθώς οι εργασίες επισκευής πολεμικών υλικών μπορούν να γίνονται από εξειδικευμένες Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων με πολύ μικρότερο κόστος. Η παρούσα δημοσιονομική κατάσταση θα πρέπει να θεωρηθεί ως ευκαιρία ανάδειξης των σπουδαίων δυνατοτήτων που διαθέτουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, όπως τα ψυχικά χαρίσματα, η εκπαίδευση και η τεχνογνωσία του προσωπικού, καθώς και των υφιστάμενων τεχνικών υποδομών προς όφελος της πατρίδας».

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε και την 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο και τα αεροσκάφη ετοιμότητας (Readiness), όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το στρατιωτικό προσωπικό.

Φωτογραφία από την επίσκεψη ΥΦΕΘΑ Θανάση Δαβάκη στην 1η ΤΑΞΑΣ, στο 307 ΤΣΥΑΥ και στην 111 ΠΜ. (Φωτ: ΥΠΕΘΑ)

5 Σχόλια

 1. ΑΧΕΡΩΝ

  Oἱ ἄνθρωποι της Α.Σ ἀξίζουν νομίζω κάποιο ἀξιοπρεπέστερο πηλίκιο,ὅπως και ὅλος ὁ Ε.Σ ἄλλωστε.
  Μηδέν εἰς το πηλίκιον.

  Απάντηση
  • ΧΑΛΙΚΙ 3Α

   TO ΠΑΡΟΝ ΠΗΛΙΚΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ. ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ, ΓΕΛΕΙΟ, «ΑΥΓΟ» ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΣΕ Ο ΕΣ ΠΡΙΝ 10 ΧΡΟΝΙΑ;
   ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ. ΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ; ΙΣΩΣ ΕΝΑ ΔΙΚΟΧΟ, ΟΠΩΣ Η ΠΑ.

   Απάντηση
   • ΑΧΕΡΩΝ

    Ἐγώ το βρίσκω κακέκτυπο,και ὅχι ἀντιγραφή,το συγκεκριμένο πηλίκιο.
    Θυμάμαι ὅμως,ὅτι ὅταν εἴχε ἀρχικά παρουσιαστεί πρίν χρόνια,ἦταν πραγματικά στυλάτο,ἡ Πτήση μάλιστα εἴχε γράψει ὅτι κάποιοι το ἔβρισκαν «ὑπερβολικά στυλάτο»(!)
    Βέβαια,ἀπό τα δείγματα μέχρι τα ἀντικείμενα παραγωγῆς ὑπάρχει γενικῶς στην Ἑλλάδα μία ἀπόσταση…
    Και καλά το κόκκινο μπερέ,ἀλλά και κόκκινο πηλίκιο;

 2. ΧΑΛΙΚΙ 3A

  Η ΠΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ.
  ΣΤΥΛΑΤΟ, ΧΜ! ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!

  Απάντηση
  • ΑΧΕΡΩΝ

   Ὅχι αὐτά που βλέπεις,τα δεἰγματα που παρουσιάστηκαν προ ἑτῶν ἦσαν στυλάτα.
   Ἀλλά ὅπως βλέπεις,ἡ ἀδυσσώπητη ἑλληνικιά πραγματικότητα ἐπέβαλλε την μιζέρια της.

   Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: