Στιγμιότυπο από την πολυεθνική άσκηση Phoenix Express 12 στο ΚΕΝΑΠ (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)

Το Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ, NATO Maritime Interdiction Operational Training Center-NMIOTC) που εδρεύει στη Σούδα, συμμετείχε στη δοκιμασία πιστοποίησης των Εκπαιδευτικών Οργανισμών (Κέντρα Αριστείας και Εκπαίδευσης) του ΝΑΤΟ, με σκοπό την εναρμόνισή του στις επερχόμενες νέες διαδικασίες και την περαιτέρω διασφάλιση της παροχής υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικών προϊόντων.

Οι διαδικασίες πιστοποίησης του ΚΕΝΑΠ ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο 2012 και διήρκησαν ένα χρόνο. Η Ανώτατη Διοίκηση Μετεξέλιξης του ΝΑΤΟ (Allied Command Transformation-ACT), χορήγησε την «Χωρίς Περιορισμούς Διαπίστευση για την Ποιότητα των Παρεχομένων Προϊόντων Εκπαίδευσης (Quality Assurance Unconditional Accreditation)», η οποία έχει ισχύ 6 ετών, έως το Νοέμβριο 2019.

Το ΚΕΝΑΠ, πλέον, αποτελεί το πρώτο, μέχρι τώρα, Εκπαιδευτικό Κέντρο του ΝΑΤΟ που πιστοποιείται με την υψηλότερη μορφή πιστοποίησης, οπότε δύναται να δημιουργεί αυτόνομα εσωτερικές διαδικασίες για την διασφάλιση της ποιοτικής παροχής εκπαιδευτικών προϊόντων εξασφαλίζοντας:

Στη φωτογραφία ο Α/ΓΕΕΘΑ συγχαίρει τους άνδρες των ΟΥΚ μετά την επίδειξη που πραγματοποίησαν με αφορμή την επίσκεψη του Α/ΓΕΕΘΑ Ρουμανίας στο ΚΕΝΑΠ τον Ιούνιο του 2013. (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)

ΚΕΝΑΠ. (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)

ΚΕΝΑΠ. (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)

1. Τη δυνατότητα να συνεχίσει να ανταποκρίνεται και να αναπροσαρμόζει την παρεχόμενη εκπαίδευση ανάλογα με τις επιχειρησιακές απαιτήσεις, τόσο στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, όσο και ευρύτερα (Partner for Peace-PfP, Mediterranean Dialogue-MD, Istanbul Cooperation Initiative-ICI κλπ)

ΚΕΝΑΠ. (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)

2. Τη διατήρηση της υψηλής ποιότητας παρεχόμενης εκπαίδευσης που συντελείται σε κάθε εκπαιδευτικό αντικείμενο, με δεδομένο τη δυνατότητα ανάλυσης σε βάθος, τόσο των εκπαιδευτικών απαιτήσεων, όσο και των αντικειμενικών σκοπών, όπου τίθενται κάθε φορά

ΚΕΝΑΠ. (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)

3. Την αναβάθμιση του Κέντρου σε εκπαιδευτικό οργανισμό υψηλών εκπαιδευτικών προδιαγραφών, τόσο σε επίπεδο ΝΑΤΟ, όσο και σε εθνικό, γεγονός που δύναται να προσελκύσει επιπλέον χώρες αλλά και διεθνείς οργανισμούς (Ευρωπαϊκή Ένωση-ΕΕ, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών-ΟΗΕ,International Maritime Organization-ΙΜΟ κλπ) για εκπαίδευση

ΚΕΝΑΠ. (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)

4. Τον χαρακτηρισμό όλων των παρεχομένων εκπαιδευτικών αντικειμένων ως πιστοποιημένα κατά ΝΑΤΟ (ΝΑΤΟ Accredited).

ΚΕΝΑΠ. (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)

ΚΕΝΑΠ. (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)

ΚΕΝΑΠ. (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)

ΚΕΝΑΠ. (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)

ΚΕΝΑΠ. (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)

ΚΕΝΑΠ. (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)

ΚΕΝΑΠ. (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)

ΚΕΝΑΠ. (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)

ΚΕΝΑΠ. (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)

ΚΕΝΑΠ. (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)

ΚΕΝΑΠ. (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)

Ευχαριστούμε το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΕΘΑ) για την αποδέσμευση, στην ιστοσελίδα του Επιτελείου, φωτογραφικών στιγμιοτύπων από την παρεχόμενη εκπαίδευση στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ).

One Response

  1. EVRIPIDES

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΚΕΝΑΠ, ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ACT. ΕΤΣΙ ΜΟΝΟ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ (ΝΑΥΤΟΣΥΝΗ) ΚΑΙ … ΣΥΜΜΑΧΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ.

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: