Καλλιτεχνική απεικόνιση της Γερμανικής φρεγάτας F-125. (Φωτ: meretmarine.com)

Η φρεγάτα «Βάδη-Βυτεμβέργη», το πρώτο από τα συνολικά τέσσερα πολεμικά πλοία πολλαπλών χρήσεων, κλάσης F-125 που προκειται να παραλάβει το Γερμανικό Ναυτικό, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας της «Τυσσενκρουπ Θαλάσσια Συστήματα»  σήμερα (12 Δεκεμβρίου) βαφτίστηκε κατά τη διάρκεια τελετής που έλαβε μέρος στο ναυπηγείο της εταιρείας στο Αμβούργο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα η παράδοση στο Γερμανικό Ναυτικό της πρώτης φρεγάτας προκειται να γίνει το Νοέμβριο του 2016. Η παραγγελία του 2007 για τα τέσσερα πλοία ήταν αξίας περίπου 2 δισεκατομμυρίων Ευρώ. Οι φρεγάτες πρόκειται να κατασκευαστούν από την κοινοπραξία ARGE F125 υπό την καθοδήγηση της Τυσσενκρουπ.

Η F-125 διαθέτει εκτόπισμα 7300 τόνων, μήκος 149,52 μ., πλάτος 18 μ., μέγιστη ταχύτητα 26 κόμβων και πλήρωμα 190 ατόμων.

http://www.youtube.com/watch?v=6MtAfKH3ihU

Η σουίτα οπλισμού του σχεδίου F-125 ενσωματώνει πυραύλους επιφανείας-επιφανείας RBS15 Mk3 με δυνατότητα προσβολής χερσαίων στόχων, ένα σύστημα πυροβόλου 127 χιλιοστών της OtoMelara, πυραύλους επιφανείας-αέρος RAM, και τους ναυτικούς τηλεχειριζόμενους οπλικούς σταθμούς MLG 27 και Hitrole NT.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: