Ημερίδα για την Ψηφιοποίηση, Τεκμηρίωση και Ανάδειξη του Ιστορικού Αρχείου της ΥΣΑ. (Φωτ: ΓΕΣ)

Tην Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών ημερίδα με τίτλο «Ψηφιοποίηση, Τεκμηρίωση και Ανάδειξη του Ιστορικού Αρχείου της Υπηρεσίας Στρατιωτικών Αρχείων», με συνδιοργανωτές τη Διεύθυνση Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Θανάσης Δαβάκης και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος κ. Αθανάσιος Τσέλιος.

Ημερίδα για την Ψηφιοποίηση, Τεκμηρίωση και Ανάδειξη του Ιστορικού Αρχείου της ΥΣΑ. (Φωτ: ΓΕΣ)

Το υλικό που ψηφιοποιήθηκε, ανέρχεται σε 10 εκατομμύρια σελίδες εντύπου αρχείου, 74 χιλιάδες μικροφωτογραφίες ατομικών εγγράφων αποστράτων στελεχών και 1,5 εκατομμύρια λήψεις μικροφίλμ από το αρχείο του Στρατού.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: