Στο πλαίσιο της ΤΑΜΣ «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ 11/13» εκτελέστηκε αεροκίνητη ενέργεια στην ακριτική Φλώρινα. (strategyreports.wordpress.com)

Τις πρωινές ώρες της 20ης Δεκεμβρίου, με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου και στο πλαίσιο άσκησης «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ 11/13», ενεργοποιήθηκε τμήμα της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης του Βόρειου τομέα με σκοπό την διεξαγωγή αεροκίνητης ενέργειας καθώς και ανάπτυξη τμήματος Καταδρομών στην περιοχή Πρεσπών του νομού Φλώρινας.

Στην άσκηση συμμετείχε προσωπικό των Ειδικών Δυνάμεων των τμημάτων της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης του Βόρειου χερσαίου τομέα καθώς και μεταφορικών ελικοπτέρων, συνοδευόμενων  από επιθετικά ελικόπτερα ΑΗ-64 Apache της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού.

H άσκηση «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ 11/13» επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά την επιχειρησιακή δυνατότητα του Ελληνικού Στρατού για ταχεία ανάπτυξη δυνάμεων σε οποιοδήποτε σημείο της Ελληνικής επικράτειας. Παράλληλα δόθηκε εντολή και για ενεργοποίηση του Συστήματος Αεράμυνας της χώρας με συμμετοχή του συνόλου των μονάδων με σκοπό την περαιτέρω βελτίωση των χρόνων αντίδρασης.

Πηγή: http://strategyreports.wordpress.com/

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: