Τακτικό μεταφορικό αεροσκάφος C-27J Spartan. (defenceindustrydaily.com)

To υπουργείο Άμυνας του Περού υπέγραψε σύμβαση με την Alenia Aermacchi για την προμήθεια 2 μεταφορικών αεροσκάφων C-27J Spartan.

H σύμβαση αξίας  περίπου 100 εκατομμυρίων δολαρίων προβλέπει την προμήθεια δύο τακτικών μεταγωγικών αεροσκάφωνC-27J Spartan στο υπουργείο Άμυνας του Περού και περιλαμβάνει πακέτο διοικητικής και τεχνικής υποστήριξης, εκπαίδευση πιλότων, πληρωμάτων και τεχνικών και ένα πακέτο ειδικού εξοπλισμού το οποίο έχει ζητηθεί από το Περού.

Μ’αυτή τη σύμβαση το Περού γίνεται η 11η χώρα χρήστης του C-27J Spartan.

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών επιχειρησιακής αξιολόγησης, πριν την επιλογή του, στο Περού, το C-27J επέδειξε τις δυνατότητες εκτέλεσης μίας σειράς αποστολών, οι οποίες περιελάμβαναν: τη μεταφορά πολιτών, στρατευμάτων, υλικών και ιατρικού εξοπλισμού, διοικητικής υποστήριξης, MEDEVAN, εκτέλεση αεροαποβατικών επιχειρήσεων, έρευνα και διάσωση (SAR), αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας, αποστολές υποστήριξης επιχειρήσεις εσωτερικής ασφάλειας και πολιτικής προστασίας, με την ικανότητα να επιχειρεί από πολλά αεροδρόμια.

Οι χώρες χειριστές του αεροσκάφους είναι η: Ιταλία, Ελλάδα, Βουλγαρία, Λιθουανία, Ρουμανία, Μαρόκο, Μεξικό, Ηνωμένες Πολιτείες, Αυστραλία και μία Αφρικάνική χώρα η οποία παραμένει άγνωστη.
Μέχρι σήμερα έχουν παραγγελθεί 76 αεροσκάφη.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: