Το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος «Μπάρμπαρος»

Προσπάθεια να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη καταβάλει η Τουρκία την ώρα που το πολιτικό σκηνικό κλονίζεται από το οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς.

Η τουρκική κυβέρνηση έδωσε εντολές στο τουρκικό σεισμολογικό σκάφος «Μπάρμπαρος» να συνεχίσει τις έρευνες για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων και στα δυτικά της Κύπρου.

Εδώ και 17 ημέρες το σύγχρονο αυτό σκάφος (στα εγκαίνια του οποίου παρέστη και ο κ. Ερντογάν) διεξάγει έρευνες στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου και συγκεκριμένα ανοιχτά της Αμμοχώστου. Τώρα το πλοίο κινείται βόρεια και δυτικά της Μεγαλονήσου και επιπλέον η Άγκυρα έχει δεσμεύσει περιοχές για έρευνα στην κυπριακή ΑΟΖ έως τις 30 Ιανουαρίου.

Το «Μπάρμπαρος» συνοδεύεται από δύο άλλα σκάφη το «Μπράβο» και το «Deep» και πραγματοποιούν έρευνες σε περιοχές που βρίσκονται μεταξύ των βορείων ακτών της Κύπρου και της Τουρκίας.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» το γεγονός ότι στην Τουρκία έχει ξεσπάσει πολιτική κρίση, αυτή φαίνεται να μην έχει επηρεάζει τους συγκεκριμένους σχεδιασμούς της Άγκυρας, που συνδέονται με πάγιες στρατιωτικές επιδιώξεις της εις βάρος της Κύπρου.

Αντίθετα, όπως σημείωναν διπλωματικές πηγές, τέτοιες συνθήκες ευνοεί τις κινήσεις στρατιωτικών αλλά και των πολιτικών. Η πολιτική κρίση μπορεί και να χρησιμοποιείται ως άλλοθι για τις ενέργειες και τις κινήσεις τους.

Πηγή: http://7imeres.gr

Σχετικό:

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: