Εκπαιδευτικά αεροσκάφη M-346. (military-today.com)

Η Πολεμική Αεροπορίας της Πολωνία επέλεξε, ως αντικαταστάτη του γερασμένου εκπαιδευτικού αεροσκάφους TS-11 Iskra της PZL-Mielec, το M-346 Master της Alenia Aermacchi.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο The Medi Telegraph οχτώ αεροσκάφη προκειται να αποκτηθούν από την Πολωνία στις αρχές του 2014 για να παρέχουν στους χειριστές των μαχητικών αεροσκάφων F-16C/D Block 52 της ΠΑ της χώρας την δυνατότητα προκεχωρημένη εκπαίδευση σε μία προηγμένη εναέρια πλατφόρμα.

Η συμφωνία αξίας 280 εκατομμυρίων ευρώ , περιλαμβάνει, επίσης την προμήθεια εκπαιδευτικών υπηρεσιών και βοηθητικού εξοπλισμού, διοικητική υποστήριξη, και μία προαίρεση για την πρόσκτηση ακόμα τεσσάρων αεροσκάφων.

Το M-346 Master έχει αγοράσει η Σιγκαπούρη, το Ισραήλ και η Ιταλία, και νωρίτερα είχε επιλεγεί από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αν και ουδέποτε επιβεβαιώθηκε η παραπάνω σύμβαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: