Ο νέος κινητήρας του τουρκικού άρματος Altay θα βασιστεί στον κινητήρα της diesel της εταιρείας Mitsubishi Heavy Industries Ltd που εξοπλίζει το ιαπωνικό άρμα Type 10

Υπογράφεται αύριο από τον πρωθυπουργού της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan και της Ιαπωνίας Shinzo Abe, η συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ της Ιαπωνίας και της Τουρκίας για την από κοινού ανάπτυξη ενός νέου κινητήρα για το άρματα μάχης Altay.

Μετά το αδιέξοδο που παρουσιάστηκε στις προσπάθειες εγχώριας ανάπτυξης ανάλογου κινητήρα από την τουρκική βιομηχανία, η κυβέρνηση του Recep Tayyip Erdogan στράφηκε προς την Ιαπωνία για την απόκτηση της σχετικής τεχνολογίας.

Μέχρι και πριν από ένα χρόνο η Ιαπωνία δεσμευόταν από αυτοεμπάργκο πώλησης στρατιωτικού υλικού σε άλλες χώρες.

Το ιαπωνικής κατασκευής άρμα μάχης Type 10. (Wikimedia)

Αυτό άλλαξε με απόφαση του ιαπωνικού κοινοβουλίου και μία από τις πρώτες εξαγωγικές επιτυχίες όπως φαίνεται της ιαπωνικής βιομηχανίας θα είναι η Τουρκία η οποία επιδιώκει την απόκτηση της τεχνολογίας του κινητήρα του ιαπωνικού άρματος μάχης Type 10.

Το συγκεκριμένο άρμα με ένα κινητήρα diesel των 1200 ίππων της εταιρείας Mitsubishi Heavy Industries Ltd.

Η σχετική συμφωνία θα υπογραφεί κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσημης επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού στην Ιαπωνία που ξεκίνησε σήμερα το πρωί.

epikaira.gr

Σχετικά:

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: