Η άσκηση “Cascade Gambit 2013” είναι σε εξέλιξη. (parapolitika.gr)

Συνεκπαίδευση Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδος και ΗΠΑ, με την επωνυμία “Cascade Gambit 2013”, η πρώτη για το 2014 πραγματοποιείται στη χώρα μας, στο πλαίσιο της υλοποιήσεως του σχετικού προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Η συνεκπαίδευση αυτή θα διαρκέσει από τις 5 μέχρι τις 19 του μηνός και θα πραγματοποιηθεί – με διάφορα σενάρια – στην ευρύτερη περιοχή Μεγάρων, όρμου Ελευσίνος και στο πεδίο βολής «Καράβια», υπό την αιγίδα της Διακλαδικής Διοικήσεως Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ) του ΓΕΕΘΑ και την ευθύνη της 31ης Μοίρας Επιχειρήσεων Ερεύνης – Διασώσεως (31η ΜΕΕΔ) της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ελληνοαμερικανική συνεκπαίδευση Ειδικών Δυνάμεων. (parapolitika.gr)

Στην άσκηση από ελληνικής πλευράς συμμετέχουν, εκτός της προαναφερθείσας 31 ΜΕΕΔ, προσωπικό και μέσα από τη Διοίκηση Υποβρύχιων Καταστροφών (ΔΥΚ) του Πολεμικού Ναυτικού, του Ειδικού Τμήματος Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ) και της Ζ’ Μοίρας Αμφιβίων Καταδρομών (Ζ’ΜΑΚ) του Στρατού Ξηράς. Από αντίστοιχης Αμερικανικής, συμμετέχει προσωπικό και μέσα της 352ης Σμηναρχίας Ειδικών Επιχειρήσεων (352nd Special Operations Group), περισσότερα από 150 άτομα καθώς και έξι αεροσκάφη, από τα οποία τρία είναι μεταφορικά αεροσκάφη Ειδικών Επιχειρήσεων MC-130J, που θα επιχειρούν από την 112 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση της Ελευσίνος, και ισάριθμα αεροσκάφη tilt–rotor CV-22, που θα επιχειρούν από το αεροδρόμιο της Αεροπορίας Στρατού στην Πάχη Μεγάρων.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές του ΓΕΕΘΑ τα αντικείμενα της ελληνοαμερικανικής συνεκπαιδεύσεως είναι η εκτέλεση αλμάτων ημέρα και νύχτα, η συσκευασία και ρίψη ελαστικής λέμβου στη θάλασσα ημέρα και νύχτα, καθώς και η συσκευασία και ρίψη φόρτου διαφορετικών τύπων επίσης ημέρα και νύχτα.

Λ.Σ.Μ.

parapolitika.gr

Σχετικό:

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: