Αναμνηστική φωτογραφία στο ΓΕΕΘΑ. (ΓΕΕΘΑ)

Μετα την εκπαίδευση μεταξύ των Πολεμικών Αεροποριών Ελλάδας και Κατάρ στην 114η Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Τανάγρας όπου πραγματοποιήθηκαν ασκήσεις εναέριας μάχης, κατά τις οποίες αξιοποιήθηκαν οι δυνατότητες τεσσάρων (4) Μirage 2000-5 της Αεροπορίας του Κατάρ, των αεροσκαφών Μirage 2000-5Mk2 της 331Μ και 332Μ καθώς και άλλων τύπων αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας, ακολούθησε, την 15η Νοεμβρίου 2013 στον Αυλώνα, η εκπαιδευση σε επιχειρήσεις ειδικών δυνάμεων των Σπουδαστών του Στρατιωτικού Κολεγίου του Κατάρ στο χώρο ασκήσεων του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων (ΚΕΤΘ).
Τώρα, σειρά έχουν οι Τεθωρακισμένες Δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού, όπου τα έμπειρα στελέχη τους θα κλιθούν να μεταλαμπαδεύσουν τη γνώση τους στους αρματιστές της Αραβικής χώρας.

Mirage 2000-5EDAτου Κατάρ στην 114 ΠΜ. (Πολεμική Αεροπορία)

Οι υπογραφές έχουν»πέσει» και τώρα αυτό που μένει είναι να καθοριστούν οι λεπτομέρειες ώστε σύντομα πληρώματα του Κατάρ να εκπαιδευτούν από Έλληνες αρματιστές στα άρματα μάχης Leopard 2 HEL, το πιο προηγμένη, παγκοσμίως, εκδοσή της σειράς Leopard 2.

Εκπαιδευτικές δραστηριότητες των Σπουδαστών του Στρατιωτικού Κολεγίου του Κατάρ στο ΚΕΤΘ. (ΓΕΣ)

Ως αποτέλεσμα της παραπάνω Διακρατικής Συνεργασίας τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος συναντήθηκε στο γραφείο του με αντιπροσωπεία στελεχών της Εθνικής Ακαδημίας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Κατάρ, με επικεφαλής τον Αντισυνταγματάρχη MOHD SAAD AL-NAEMI, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας με σκοπό τον καθορισμό λεπτομερειών επικείμενης εκπαίδευσης σπουδαστών της εν λόγω Σχολής σε Κέντρα Εκπαίδευσης του Στρατού Ξηράς.

Αναμένουμε τα καλύτερα.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: