Κατάθεση Στεφάνου στο Sycamore Ranch. (ΥΠΕΘΑ)

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος εκπροσώπησε την 13η Ιανουαρίου 2014 την Κυβέρνηση, τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην επίσημη νεκρώσιμη τελετή και στην τελετή ταφής του πρώην Πρωθυπουργού του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν.

Μετά το πέρας της τελετής, ο κ. Αβραμόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Αριέλ Σαρόν διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολύπαθη Μέση Ανατολή.
    
Υπήρξε σημαντική προσωπικότητα του Κράτους του Ισραήλ και η ζωή του ήταν αφιερωμένη σε αυτό.
    
Σε μια περίοδο με ιδιαίτερες εντάσεις, που όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές θέλουν και πρέπει να αφήσουν πίσω τους.
    
Η Διεθνής Κοινότητα προσδοκά την επανέναρξη των συνομιλιών, που θα εγγυηθούν τη διαρκή και μόνιμη ειρήνευση στη Μέση Ανατολή.
    
Μέσα από την κοινά αποδεκτή θέση των δύο κρατών του Παλαιστινιακού και του Ισραήλ, το δικαίωμα ύπαρξης του οποίου πρέπει να γίνει από όλους σεβαστό.
    
Η Ελληνική Κυβέρνηση και η Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις οποίες εκπροσωπώ, συλλυπούνται την οικογένεια του Αριέλ Σαρόν και το Ισραήλ για την απώλεια και προσβλέπουν στην ειρήνευση και την ανάπτυξη της περιοχής και των λαών της».

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: