Καλλιτεχνική απεικόνιση της εκτόξευσης. (Lockheed Martin)

Πρόσφατα ο Στρατός και το Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) πραγματοποίησαν, σε συνεργασία με την εταιρεία Lockheed Martin, δοκιμαστικές βολές με τους πυραύλους Helfire AGM-114L Longbow με σκοπό να διαπιστωθεί η ικανότητα αντιμετώπισης παρακτίων ναυτικών απειλών, καθιστώντας, ετσι, το πυρομαχικό ως ακόμη ένα υποψήφιο πύραυλο προς δυνητική χρήση για εκτοξεύσεις από πολεμικά πλοία.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της εταιρείας κατά τη διάρκεια των δοκιμών, πολλαπλοί πύραυλοι Longbow εκτοξεύτηκαν από μία σταθερή βάση εκτόξευσης τοποθετημένη πάνω σε σκάφος 20 μέτρων περίπου του ΠΝ των ΗΠΑ.

Οι εκτοξεύσεις προσομοιώναν σειρά προοδευτικά πολύπλοκων σεναρίων, με τους πυραύλου να αναχαιτίζουν με επιτυχία πολλαπλά εισερχόμενα «εχθρικά» ταχύπλοα σκάφη σε πραγματικές επιχειρησιακές συνθήκες, ανοίγοντας, με αυτό το τρόπο, το δρόμο για τη χρήση από τα πλοία του Αμερικάνικου ΠΝ ενός πυρομαχικού το όποιο βρίσκεται στο οπλοστάσιο του ΣΞ των ΗΠΑ.

O Fire-and-forget πύραυλος AGM-114L για να «κλειδώσει» τους στόχους, πριν ή μετά την εκτόξευση, χρησιμοποιεί τη καθοδήγηση με κύματα χιλιοστόμετρου.
Οι συγκεκριμένες δοκιμές ήταν οι πρώτες κάθετες εκτοξεύσεις και η πρώτη «εμπλοκή μετά την εκτόξευση» κατά ναυτικών στόχων πυραύλου Longbow.

One Response

  1. ΑΧΕΡΩΝ

    Kάτι τέτοια γκατζετάκια ἔχουν πεδίον δόξης λαμπρό σε περιβάλλοντα σάν του Αἰγαίου.
    Ἔχουμε ἤδη τέτοια στα ΑΗ-64 ΚΑΙ S-70,καλό θα ἦταν να εἴχαμε και στα Χάμμερ (ἤ κάτι τέτοιο),ἀλλά και στις «κουφές».Ἑμένα προσωπικά δέν με χαλάει και το Brimstone (το ἀνέφερα πάλι,εἴχα δεν εἴχα).

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: