Αναμνηστική φωτογραφία του Διοικητή του ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ με τον Εκπρόσωπο του ECHO. (ΓΕΕΘΑ)

Την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014, ο εκπρόσωπος της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρωπιστικής Βοηθείας και Πολιτικής Προστασίας (ECHO) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Yves Dussart πραγματοποίησε επίσκεψη στο Πολυεθνικό Συντονιστικό Κέντρο Στρατηγικών Θαλασσίων Μεταφορών (ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ), όπου και ενημερώθηκε για την αποστολή, τις δυνατότητες και τις πρόσφατες δραστηριότητες του Κέντρου.

Μετά την έγκριση της συνθήκης της Λισσαβόνας, η ΕΕ διαθέτει συντρέχουσα αρμοδιότητα κατ’ εξαίρεση σε θέματα ανθρωπιστικής δράσης, μπορεί, δηλαδή, να οργανώνει επιχειρήσεις και να χαράσσει πολιτική σε ευρωπαϊκό επίπεδο, συμπληρώνοντας τις επιχειρήσεις και την πολιτική των κρατών μελών. Ο καλός συντονισμός των ευρωπαϊκών και εθνικών δράσεων διασφαλίζεται από την Επιτροπή. (ΓΕΕΘΑ)

Η Γενική Διεύθυνση Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας (ECHO) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι αρμόδια για την παροχή βοήθειας προς θύματα κρίσεων ή φυσικών ή ανθροπογενών καταστροφών ακόμη και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: