Γερμανικό Typhoon πετά με πυραύλους Taurus KEPD 350. (eurofighter)

Την 15η Ιανουαρίου ξεκίνησαν οι πτητικές δοκιμές των πυραύλων πλεύσης Taurus KEPD350 με τα μαχητικά αεροσκάφη Typhoon της Γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Eurofighter  το όπλο ακριβείας, μακρού πλήγματος Taurus που παράγεται από την MBDA, πέταξε με το ειδικό αεροσκάφος εξοπλισμένο με μετρητικά όργανα IPA7, το οποίο πετούσε ο δοκιμαστής πιλότος του προγράμματος Typhoon, Cris Worning.

Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ενσωμάτωσης του Storm Shadow, σε συνεργασία με NATOικές και ξένες πολεμικές αεροπορίες, οι οποίες θα αναγκαστούν να ενσωματώσουν το πυρομαχικό μακρού πλήγματος από τα υπό απόσυρση μαχητικά Tornado στα Typhoon.

Η πρώτη πτήση έλαβε χώρα στο Στρατιωτικό Κέντρο Αεροπορικών Συστημάτων Μαντσινγκ στα βόρεια του Μονάχου, όπου μέχρι και την έναρξη των πτητικών δοκιμών βρίσκονταν σε εξέλιξη οι επίγειες δοκιμές.

Κατά την πρώτη πτητική δοκιμή αξιολογήθηκαν οι κραδασμοί που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια της πτήσης και έγινε συλλογή αεροδυναμικών στοιχείων.

Οι ταυτόχρονες δοκιμές των δύο συγκεκριμένων παρόμοιων πυραύλων βελτιστοποιούν την ενσωμάτωση του Storm Shadow και διευκολύνουν την μελλοντική ενσωμάτωση του Taurus.

O Taurus KEPD 350 είναι ένας πύραυλος Γερμανικής και Σουηδικής συνεργασίας και παράγεται από την Taurus System, την κοινοπραξία των MBDA και SAAB.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: