Πύραυλος LRASM. (Lockheed Martin)

Πρόσφατα η εταιρεία Lockheed Martin (LM) πραγματοποίησε στο πεδίο δοκιμής πυραύλων White Sands, στο Νέο Μεξικό, την πρώτη εκτόξευση του αντιπλοϊκού πύραυλου μεγάλου βεληνεκούς LRASM απο κάθετο εκτοξευτή Mk41.

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, ο Mk41 (vertical launching system-VLS) πυροδότησε με επιτυχία τον κινητήρα του LRASM, Mk-114, και ο πύραυλος διαπέρασε το κάλυμμα του κανίστρου, εξήλθε εκτός και πραγματοποίησε μια καθοδηγούμενη πτήση με προφίλ επιχειρησιακής αποστολής.

Πρόσφατα, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της LM, πραγματοποιήθηκαν δοκιμές αξιολόγησης της δυνατότητας εκτόξευσης του LRASM από συστήματα κάθετης εκτόξευσης MK41 (VLS) με την τροποποίηση μόνο των υπαρχόντων λογισμικών που είναι εγκατεστημένα στο πύραυλο.

Κατά τη διάρκεια των, χρηματοδοτούμενων από την εταιρεία, δοκιμών, ο LRASM, το τακτικό σύστημα ελέγχου όπλων Tomahawk (TTWS), ο Mk41 VLS και ο προωθητικός κινητήρας Mk-114 πραγματοποίησαν προσομοιωμένες αποστολές απ’όπου και συλλέχθηκαν όλες οι αναγκαίες πληροφορίες που απαιτούνται για την προετοιμασία και την εκτόξευση του LRASM.

To 2014 θα πραγματοποιηθούν δύο δοκιμές επίδειξης επίγειων εκτοξεύσεων, χρηματοδοτούμενες από την Υπηρεσία Προηγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων Άμυνας (DARPA), με την κάθετη εκτόξευση πυραύλου LRASM  όπου και θα γίνει μετάβαση σε προφίλ καθοδηγούμενης πλεύσης και προσβολής περιοχής στόχου.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: