Ημερίδα Ειδικών Επιχειρήσεων. (ΓΕEΘΑ)

Την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014 πραγματοποιήθηκε στο Πολεμικό Μουσείο Ημερίδα Ειδικών Επιχειρήσεων, με θέμα «Οι Ειδικές Επιχειρήσεις στο Σύγχρονο Στρατηγικό Περιβάλλον».

Ημερίδα Ειδικών Επιχειρήσεων. (ΓΕEΘΑ)

H ανάδειξη της σπουδαιότητας των Ειδικών Επιχειρήσεων, καθώς και τις μελλοντικές εξελίξεις αυτών στο σύγχρονο Στρατηγικό Περιβάλλον.

Η διαπίστωση ότι οι Ειδικές Επιχειρήσεις βρίσκονται στο επίκεντρο των σύγχρονων στρατιωτικών επιχειρήσεων τόσο σε περίοδο πολέμου και κρίσεων, όσο και αντίστοιχων ανθρωπιστικού χαρακτήρος προέκυψε από τη σχετική ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου, με τίτλο: «Οι Ειδικές Επιχειρήσεις στο σύγχρονο Στρατηγικό Περιβάλλον».

Ημερίδα Ειδικών Επιχειρήσεων. (ΓΕΕΘΑ)

Η Ημερίδα, η οποία διοργανώθηκε από την Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ) του ΓΕΕΘΑ, είχε ως σκοπό την ανάδειξη της σπουδαιότητας των Ειδικών Επιχειρήσεων, καθώς και τις μελλοντικές εξελίξεις αυτών στο σύγχρονο Στρατηγικό Περιβάλλον και όλοι οι ομιλητές ήταν ειδικοί και πολύ υψηλού επιπέδου, κυρίως αξιωματικοί όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, και ειδικοί επιστήμονες με μεγάλη εμπειρία, υψηλό βαθμό γνώσεων και επαγγελματικής καταρτίσεως και οι απόψεις που διατυπώθηκαν εξαιρετικώς ενδιαφέρουσες.

Ημερίδα Ειδικών Επιχειρήσεων. (ΓΕΕΘΑ)

Ιδιαιτέρως θετική εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι μεταξύ των ομιλητών ήταν και οι Διοικητές επιλέκτων μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων όλων των Κλάδων, οι οποίοι με επιστημονική πληρότητα, διατύπωσαν θέσεις, απόψεις και κρίσεις επί αντικειμένων της αμέσου ευθύνης των που όμως είναι άγνωστα σε πολύ κόσμο.

Αναπτύχθηκαν θέματα όπως:

 

Ημερίδα Ειδικών Επιχειρήσεων. (ΓΕΕΘΑ)

* «Σύγχρονο Στρατηγικό Περιβάλλον στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο» με ομιλητή τον Υποστράτηγο ε.α.Δρ.Ιωάννη Παρίση.

* «Παράγοντες διαμόρφωσης σύγχρονου Επιχειρησιακού Περιβάλλοντος στην περιοχή των Βαλκανίων», με ομιλητή τον Φαίδωνα Κυδωνιάτη.

* «Διεθνείς επεμβάσεις στο μέλλον και ο ρόλος των ναυτικών επιχειρήσεων στην περιοχή μας», με ομιλήτρια τη Δρ.Μαρίνα Σκορδέλη.

* «Χερσαίες Ειδικές Επιχειρήσεις στο Σύγχρονο Στρατηγικό Περιβάλλον» με τον Ταγματάρχη (ΠΖ) Αριστείδη Τσουκαλά.

* «Ναυτικές Ειδικές Επιχειρήσεις στο Σύγχρονο Στρατηγικό Περιβάλλον» με τον Πλοίαρχο Χαράλαμπο Ζησιμόπουλο ΠΝ.

* «Αεροπορικές Ειδικές Επιχειρήσεις στο Σύγχρονο Στρατηγικό Περιβάλλον», με τον Αντισμήναρχο (Ι) Ιωάννη Οικονομίδη.

* «Επιχειρήσεις Ναυτικής Αποτροπής» με τον Αρχιπλοίαρχο Ιωάννη Παυλόπουλο ΠΝ.

* «Οι επιχειρησιακή αξία των επεξεργασμένων πληροφοριών στη διαδικασία λήψης απόφασης» με τον Αντισυνταγματάρχη (ΠΖ) Νικόλαο Γιαννόπουλο.

* «Η ανάγκη για Διακλαδικότητα, Διαλειτουργικότητα, Διασυνδεσιμότητα των Υπηρεσιών στις σύγχρονες Ειδικές Επιχειρήσεις», με τον Αντισυνταγματάρχη (ΠΖ) Μιχαήλ Πλουμή.

* «Νομικές παράμετροι των Ειδικών Επιχειρήσεων με έμφαση στις επιχειρήσεις στη θάλασσα» της Αντισυνταγματάρχου (ΣΣΝΣ) Ευαγγελίας Σιότροπου.

Λ.Σ.Μ.
parapolitika.gr

 

Ημερίδα Ειδικών Επιχειρήσεων. (ΓΕΕΘΑ)

Ημερίδα Ειδικών Επιχειρήσεων. (ΓΕΕΘΑ)

Ημερίδα Ειδικών Επιχειρήσεων. (ΓΕΕΘΑ)

Ημερίδα Ειδικών Επιχειρήσεων. (ΓΕΕΘΑ)

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: