Θέματα ασφαλείας και αμύνης της ΕΕ ανέπτυξε στους σπουδαστές της Σχολής Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ) ο Γενικός Διευθυντής του Στρατιωτικού Επιτελείου της Ευρωπαϊκής Ενώσεως (DGEUMS) Αυστριακός Αντιστράτηγος Wolfgang Wosolsobe. (ΓΕΕΘΑ)

Την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014 επισκέφθηκε τη Σχολή Εθνικής Άμυνας, ο Γενικός Διευθυντής του Στρατιωτικού Επιτελείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (DGEUMS), Αντιστράτηγος Wolfgang Wosolsobe,  ο οποίος παρουσίασε στους σπουδαστές το θέμα «Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας-Η Στρατιωτική Διάσταση: Διερεύνηση τρόπων για την βελτίωση της αποδοτικότητας» [«Common Security & Defence Policy (CSDP)-The military dimension: Exploring ways to improve efficiency»].

Στη Σχολή Εθνικής Αμύνης ο Γεν.Διευθυντής του Στρατιωτικού Επιτελείου της ΕΕ. (ΓΕΕΘΑ)

Σύμφωνα με το parapolitika.gr o Αυστριακός Στρατηγός, ο οποίος συνοδευόταν και από τον Έλληνα στρατιωτικό εκπρόσωπο στην ΕΕ Αντιστράτηγο Γιώργο Μπασιακούλη, έγινε δεκτός από τον Διοικητή της Σχολής Αντιστράτηγο Γιώργο Μπαρκούνη, προτού παρουσιάσει στους σπουδαστές το θέμα «Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας-Η Στρατιωτική Διάσταση: Διερεύνηση τρόπων για την βελτίωση της αποδοτικότητας» (“Common Security & Defence Policy (CSDP)-The military dimension: Exploring ways to improve efficiency”) και εν συνεχεία απαντήσει στις ερωτήσεις τους.

Στη Σχολή Εθνικής Αμύνης ο Γεν.Διευθυντής του Στρατιωτικού Επιτελείου της ΕΕ. (ΓΕΕΘΑ)

Σημειώνεται ότι ο Αυστριακός στρατηγός είναι ο πρώτος διαλέκτης της Σχολής για το 2014 και ασφαλώς όχι τυχαία η επιλογή του, καθώς συμπίπτει με την από μέρους της Ελλάδος Προεδρία της ΕΕ και της ταυτόχρονη παρουσίας στην Αθήνα των Γενικών Διευθυντών των Υπουργείων Αμύνης της ΕΕ και της διημέρου συναντήσεώς τους.

Λ.Σ.Μ.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: