Όχημα ASLAV-25 στο Αφγανιστάν. (wikipedia)

Οργανισμός Αμυντικού Υλικού της Αυστραλίας (DMO έχει παραλάβει από την εταιρεία Thales εννιά επιπρόσθετους εξομοιωτές εκπαίδευσης βολής πληρωμάτων (CPT) του τροχοφόρου θωρακισμένου οχήματος μεταφοράς προσωπικού ASLAV-25 (Ελαφρύ Θωρακισμένο Όχημα Αυστραλίας) του Βασιλικού Στρατού της Αυστραλίας.

Αυτή η πρόσκτηση έρχεται ως συνέχεια προηγούμενης σύμβασης εννέα συστημάτων εξομοίωσης τα οποία παραλήφθηκαν από την Αυστραλία στο 2006 στο πλαίσιο του προγράμματος Land 112.

Σύμφωνα με την εταιρεία Thales το σύστημα εξομοίωσης CPT παρέχει στα πληρώματα των ASLAV-25 εκπαιδευτικό περιβάλλον με ρεαλιστικές συνθήκες για την εκπαίδευση της διαδικασίας βολής με πραγματικά πυρά σε κανονικά οχήματα. Κάθε σύστημα προσομοιώνει τον πύργο του ASLAV-25 με τις θέσεις του Αρχηγού και Πυροβολητή και αναπαραγάγει σε υψηλή πιστότητα όλα τα όπλα και σκοπευτικά συστήματα του οχήματος.

Οι εξομοιωτές βρίσκονται εντός ενός εμπορευματοκιβωτίου (κοντέινερ) έξι μέτρων τα οποία μπορούν να μεταφερθούν οδικώς, ακτοπλοϊκώς και αεροπορικώς με σκοπό να υποστηρίξουν τις εκστρατευτικές μονάδες.

Οι 18 συνολικά εξομοιωτές είναι εγκατεστημένοι σε 4 διαφορετικές στρατιωτικές βάσεις.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: