Ρωσοι στρατιώτες συντηρούν τον οπλισμό τους. (gdb.rferl.org)

Tην απόφαση να πενταπλασιαστεί ο χρόνος εκπαίδευσης των στρατιωτών στα πεδία βολής πήρε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, ύστερα από τις έρευνες που έδειξαν ότι οι Ρώσοι φαντάροι δεν αποκτούν την απαιτούμενη εμπειρία στον χειρισμό των όπλων και των πυρομαχικών.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, «οι εθελοντές και οι κληρωτοί δεν πυροβολούν αρκετά. Αυτή είναι μια πραγματικότητα που αφορά το σύνολο του στρατού, συμπεριλαμβανομένων και όσων περνούν από κέντρα εκπαίδευσης».
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι η στρατιωτική ηγεσία της χώρας αποφάσισε να αυξήσει τον χρόνο που χρησιμοποιούν όπλα και πυρομαχικά οι στρατιώτες, μετά την ανάλυση των αποτελεσμάτων από τις επιθεωρήσεις στις μονάδες στρατού του προηγούμενου χρόνου.

Σημειώνεται ότι σήμερα βρίσκεται υπό κατασκευή ένα νέο κέντρο εκπαίδευσης κοντά στη Μόσχα, το οποίο διαθέτει προηγμένης τεχνολογίας προσομοιωτές πυροβόλων, ως μέρος του γενικότερου σχεδίου του ρωσικού στρατού για τη βελτίωση της στρατιωτικής ετοιμότητας, που θα ολοκληρωθεί το 2017.

Πηγή: Η Ρωσία τώρα

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: