Σε μια «έκθεση για τη διαφάνεια» ο κολοσσός του Διαδικτύου Google είχε ήδη κατατάξει την Τουρκία μαζί με την Κίνα στην πρώτη θέση των λογοκριτών του Ίντερνετ.(voanews.com)

Το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε αργά χθες τροποποιήσεις στον νόμο που ρυθμίζει τη χρήση του Ίντερνετ, ο οποίος επιτρέπει στις αρχές να εμποδίζουν την πρόσβαση σε ιστοσελίδες που «παραβιάζουν την ιδιωτικότητα» ή δημοσιεύουν περιεχόμενο που κρίνεται «προσβλητικό ή ότι κάνει διακρίσεις», χωρίς να έχουν εκ των προτέρων δικαστική εντολή. Επιτρέπει επίσης στις αρχές να εξουσιοδοτούν τις εταιρίες που προμηθεύουν τις υπηρεσίες Ιντερνετ να αποθηκεύουν δεδομένα για δύο χρόνια από τις σελίδες που έχει επισκεφθεί κάθε χρήστης.

Η τουρκική αντιπολίτευση και μη κυβερνητικές οργανώσεις καταγγέλλουν ότι τα μέτρα αυτά περιορίζουν την ελευθερία του λόγου, των μέσων ενημέρωσης και το δικαίωμα της ενημέρωσης.Το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε αργά χθες τροποποιήσεις στον νόμο που ρυθμίζει τη χρήση του Ίντερνετ, ο οποίος επιτρέπει στις αρχές να εμποδίζουν την πρόσβαση σε ιστοσελίδες που «παραβιάζουν την ιδιωτικότητα» ή δημοσιεύουν περιεχόμενο που κρίνεται «προσβλητικό ή ότι κάνει διακρίσεις», χωρίς να έχουν εκ των προτέρων δικαστική εντολή. Επιτρέπει επίσης στις αρχές να εξουσιοδοτούν τις εταιρίες που προμηθεύουν τις υπηρεσίες Ιντερνετ να αποθηκεύουν δεδομένα για δύο χρόνια από τις σελίδες που έχει επισκεφθεί κάθε χρήστης.

Η τουρκική αντιπολίτευση και μη κυβερνητικές οργανώσεις καταγγέλλουν ότι τα μέτρα αυτά περιορίζουν την ελευθερία του λόγου, των μέσων ενημέρωσης και το δικαίωμα της ενημέρωσης.

express.gr

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: