Το αμφίβιο πολεμικό πλοίο America (LHA 6) επιστρέφει στο ναυπηγείο Ingalls Shipyard έχοντας ολοκληρώσει τις θαλάσσιες δομικές αποδοχής. (navy.mil)

Το πρώτο πλοίο της νέας κλάσης αποβατικού πολεμικού πλοίου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) έχει ολοκληρώσει τις δοκιμές αποδοχής δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα η Ναυτική Διοίκηση Θαλασσίων Συστημάτων (NAVSEA).

Το μελλοντικό USS America (LHA-6) ολοκλήρωσε θαλάσσιες δοκιμές διάρκειας τριών ημερών στο Κόλπο του Μεξικού. Είχε αποπλεύσει από το ναυπηγείο της Ingalls Shipbuilding στο λιμάνι Πασκαγκούλα του Μισούρι στα τέλη του Ιανουαρίου δήλωσε η NAVSEA.

Οι δοκιμές περιελάμβαναν δύο χιλιάδες ελέγχους επί των συστημάτων πρόωσης του πλοίου, τα οποία βασίζονται στα συστήματα πρόωσης του USS Makin Island (LHD-8) το οποίο χρησιμοποιεί υβριδική τουρμπίνα αερίου αντί μίας παλιάς σχεδίασης μονάδας.

Το 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων αξίας America είναι το πρώτο πλοίο της κλάσης του αμφίβιου πολεμικού πλοίου που θα κατασκευαστεί με έμφαση στον αεροπορικό εξοπλισμό που διαθέτει το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ, τα ελικόπτερα MV-22 Osprey και τα Διακλαδικά Μαχητικά Κρούσης (JSF) Κάθετης Προσγείωσης Βραχείας Απονήωσης (STOVL) F-35B Lighting II.[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=T-4DyN5L2IY]

To LHA 6 έχει μήκος 257 μέτρα περίπου, μπορεί να φτάσει ταχύτητες μεγαλύτερες από 20 κόμβους.

Σύμφωνα με το USNI News το 44850 τόνων πλοίο – και το επόμενο Tripoli (LHA-7)- είναι τα πρώτα αμφίβια πλοία τα κατασκευάστηκαν στην πρόσφατη ιστορία χωρίς κατάστρωμα απόβασης – το οποίο προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των Αμερικάνων Πεζοναυτών. Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ζήτησε από την Ingalls ο σχεδιασμός του LHA-8 να διαθέτει αποβατικό κατάστρωμα το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα ξεφορτώματος αποβατικών πλοίων.

Τις επιτυχημένες θαλάσσιες δοκιμές αποδοχής θα ακολουθήσει η αναμενόμενη τελετή ένταξης το δεύτερο τρίμηνο του 2014.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: