Στη φωτογραφία το ελαφρύ ρυμουλκούμενο πυροβόλο 105 LG1 MkII. (primeportal.net)

Τo ελαφρύ ρυμουλκούμενο πυροβόλο των 105 χιλιοστών αναπτύχθηκε ειδικά για τις Δυνάμεις Άμεσης Αντίδρασης. Κατά τη σχεδίαση του δόθηκε μεγάλη προτεραιότητα στην ανθεκτικότητα, την εύκολη μεταφορά και την μείωση βάρους.
Στις επιχειρήσεις, το 105LG1 MkIII έχει παρουσιάσει  απαράμιλλη αξιοπιστία,  μεταφορική ικανότητα, ευκολία μετακίνησης άλλα και ισχύ πυρός. Σύμφωνα με την εταιρεία Nexter είναι το ιδανικό πυροβόλο για τα στρατεύματα που επιχειρούν σε όλες τις περιβαλλοντολογικές συνθήκες, συμπεριλαμβανομένων των πιο απόκρημνων εδαφών και μπορεί να βάλλει με όλους τους τύπους NΑΤΟικών πυρομαχικών, όπως το OE-LP G3 της Nexter, με βεληνεκές μεγαλύτερο των 17 χιλιομέτρων.

Συσκευασία μεταφοράς του πυροβόλου 105 LG1. (military-quotes.com)

Η εταιρεία προσφέρει ένα σύστημα για χρήση σε επιχειρήσεις πυροβολικού (επεξεργαστή βαλλιστικών δεδομένων και αδρανειακό σύστημα πλοήγησης) το οποίο είναι απλό στη χρήση και μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα για ευέλικτη χρήση του εξοπλισμού.
Το 105LG1 MkIII μπορεί να ενσωματωθεί σε όλα τα συστήματα ελέγχου πυρός (όλους του τύπους συστημάτων C3I κτλ).[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Bi-QpENgqkk]

Προδιαγραφές

Βάρος: <1600 κιλά
Μεταφορά: Με ελικόπτερο, αεροσκάφος (4 πυροβόλα με C-130), αερομεταφερόμενο, μπορεί να ρυμουλκηθεί από πολλούς τύπους 4X4 οχημάτων
Άτομα υπηρέτησης: 5
Αδρανειακό σύστημα πλοήγησης
Χρόνος ετοιμότητας για δράση: Λιγότερος από 30 δευτερόλεπτα
Ρυθμός βολής: 12 βολές το λεπτό
Βεληνεκές: Βλήμα M1 από 1 έως 11 χλμ. OE-LP G3: Απο 7 έως 17 χλμ.

Έχει λάβει πιστοποίηση από το Γαλλικό Στρατό και αυτή τη στιγμή είναι σε υπηρεσία με τις ΕΔ, Βελγίου, Καναδά, Κολομβίας, Ινδονησίας και Ταϊλάνδης.[youtube=http://youtu.be/viMfj6tco9Y]

6 Σχόλια

  • Δούκας Γαϊτατζής

   Δεν είναι σε υπηρεσία με το Γαλλικό Στρατό, σωστή η παρατήρηση, έγινε λάθος στην απόδοση του κειμένου από τα Αγγλικά στα Ελληνικά.
   Το σωστό είναι πως το 105LG1 MkIII είναι πιστοποιημένο από το Γαλλικό Στρατό και όχι σε υπηρεσία με αυτόν.
   Ευχαριστω

   Απάντηση
 1. ΔΙΚΑΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

  Το βρετανικό πυροβόλο είναι πολύ καλό και είναι η βελτίωση του πυροβόλου των 25 λιβρων χωρίς ασπίδιο με την βάση έχει 360 μοίρες βολή! Δεν αναφέρομαι στο λαιτ και πολύ καλό για τα νησιά!

  Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: