Το Renault Kwid Concept. (boldride.com)

Τα ρομποτικά ελικοπτεράκια συγκαταλέγονται στα… αξεσουάρ που εξετάζει η Renault για τα αυτοκίνητα του μέλλοντος. Η αυτοκινητοβιομηχανία συμπεριέλαβε ένα τέτοιο UAV στον εξοπλισμό του Kwid Concept, ενός πειραματικού μοντέλου που παρουσίασε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Νέου Δελχί.

Σύμφωνα με τη Renault, πετώντας πάνω από το αυτοκίνητο, το ελικοπτεράκι θα τραβά βίντεο το οποίο θα αναμεταδίδεται ασύρματα σε ένα tablet ενσωματωμένο στο ταμπλό, ώστε ο οδηγός να έχει εικόνα για το συμβαίνει στους γύρω δρόμους. Έτσι, για παράδειγμα, θα μπορεί να ξέρει πως λίγα χιλιόμετρα μπροστά του έχει συμβεί κάποιο ατύχημα ή υπάρχει κίνηση, ώστε να αλλάξει έγκαιρα δρομολόγιο.

To Renault Kwid Concept, (kathimerini.gr)

Μικρό σε μέγεθος, το UAV θα απογειώνεται από μια ειδική υποδοχή στην οροφή του Ι.Χ., κάθε φορά που ο οδηγός θα πατά το κατάλληλο κουμπί στο ταμπλό. Πατώντας το ίδιο κουμπί, το UAV θα επιστρέφει στο ενσωματωμένο «μίνι ελικοδρόμιο», έχοντας ολοκληρώσει την αποστολή του. Όσο βρίσκεται στον αέρα, είτε θα κινείται εντελώς αυτόνομα, ακολουθώντας την πορεία του αυτοκινήτου, είτε θα περνά από τα σημεία που έχει προκαθορίσει ο χρήστης.

To Renault Kwid Concept. (paultan.org)

Η γαλλική εταιρεία δεν κρύβει πως, πέρα από τη χρηστικότητα, επιδίωξή της είναι με τέτοιες καινοτομίες να κάνει ελκυστικά τα μελλοντικά της μοντέλα στους καταναλωτές νεαρής ηλικίας, οι οποίοι έχουν πάθος με την τεχνολογία.

kathimerini.gr

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: