Αυτοκινούμενο αντιαεροπορικό σύστημα ZSU-23-4 Shilka. (primeportal.net)

Ινδική εταιρεία έχει υπογράψει σύμβαση με ων εξαγωγικό φορέα των Ουκρανικών οπλικών συστημάτων UkrOboronProm για την απόκτηση 138 αντιαεροπορικών συστημάτων, την ανακοίνωση έκανε ο UkrOboronProm στην διαδικτυακή του σελίδα τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014.

Σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti (RN) ενα σύστημα αντιαεροπορικού πυροβόλου και ένα όχημα διοικήσεως προκειται να αποσταλούν για αξιολόγηση στην Ινδική εταιρεία Larsen & Toubro και έπειτα στο πλαίσιο της υπογραφείσας σύμβασης η εταιρεία θα έχει το δικαίωμα αγοράς 138 αντιαεροπορικών συστημάτων.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του UkrOboronProm τα οχήματα που θα ενσωματωθεί το αντιαεροπορικό σύστημα, τα οποία δεν κατονομάζονται, θα κατασκευαστούν από τρεις Ουκρανικές εταιρείες,.

Νωρίτερα η Ουκρανία είχε παρουσιάσει την εκσυγχρονισμένη έκδοση του Σοβιετικού αυτοκινούμενου αντιαεροπορικού πυροβόλου Shilka, το οποίο μπορεί να αναχαιτίσει χαμηλά ιπτάμενους στόχους με ταχυβόλα πυροβόλα καθοδηγούμενα με ραντάρ.

Το ZSU-23-4 Shilka, το οποίο μοιάζει με άρμα μάχης με τέσσερα πυροβόλα στη θέση του ενός πυροβόλου, έχει πολεμήσει σε διάφορους πολέμους, συμπεριλαμβανομένου του Σοβιετικού Πολέμου στο Αφγανιστάν και στον συνεχιζόμενο εμφύλιο πόλεμο της Συρίας, όπου έχει χρησιμοποιηθεί σε μια διαφορετική τακτική προσβολής επίγειων υπερυψωμένων στόχων.

2 Σχόλια

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: