Φωτογραφία από τη χειμερινή εκπαίδευση των Ευέλπιδων, (ΓΕΣ)

Την περασμένη Τετάρτη στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε τις θέσεις του για την Άμυνα. Θέσεις που σε πρώτη ανάγνωση δεν ικανοποίησαν ούτε εν ενεργεία στελέχη, ούτε τις Ενώσεις Αποστράτων. Δύο είναι οι άμεσες προτεραιότητες του «προγράμματος» του ΣΥΡΙΖΑ για την Άμυνα.

Η διασφάλιση αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και η διατήρηση σε υψηλό επίπεδο αποτελεσματικότητας και ετοιμότητας κρίσιμων ικανοτήτων του στρατεύματος, με αυστηρή ιεράρχηση προτεραιοτήτων. Προτεραιότητες με τις οποίες θα συμφωνήσουμε απολύτως, μόνο που δεν επιτυγχάνονται με τα ευχολόγια, τα πολλά «θα» και τις αλληλοσυγκρουόμενες θέσεις που παρουσίασαν οι υπεύθυνοι του τομέα Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα μάλιστα από «πακέτα» δύο χρόνων.

Πολλές θέσεις είναι απλά αντιγραφές από τα αντίστοιχα προγράμματα του ΠΑΣΟΚ (κυρίως) και της ΝΔ, ενώ άλλες είναι ακατανόητες. Ιδού ένα παράδειγμα «Συμμετρική ανάπτυξη των βασικών συντελεστών της Άμυνας.
Ολιστική και συνθετική αντιμετώπιση των αμυντικών ικανοτήτων – ανάπτυξη του στο μέτρο των επιθυμητών αποτελεσμάτων» κ.α.

Άλλα σημεία του προγράμματος προξενούν ανάλογες απορίες, όπως η δημιουργία «νέας δομής δυνάμεων από μηδενική βάση», η «δημοκρατική λογοδοσία όλων των φορέων που εμπλέκονται στην καθημερινή λειτουργία της Άμυνας», η «αναγνώριση βασικών δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθερίων των στελεχών των ΕΔ», η δημιουργίας ανεξάρτητης αρχής «Συνηγόρου του Στρατιωτικού» και «Γενικού Επιθεωρητή Οικονομικών της Άμυνας» κ.λ.π.

Σύγχυση λοιπόν και αρνητικά σχόλια προκαλεί το πόνημα του ΣΥΡΙΖΑ για την Άμυνα και δεν βλέπουμε να υιοθετείται ούτε στην περίπτωση που το κόμμα αυτό γίνει κυβέρνηση.

Εφημερίδα: Το Παρόν
17 Φεβρουαρίου 2014.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: