Η πλωτή γέφυρα Samur. (haberfx.net)

To Αζερμπαϊτζάν και η Τουρκία βρίσκονται σε συνομιλίες για την πλωτή γέφυρα Samur (AAAB Armored Amphibious Assault Bridge) που παράγεται από την τουρκική εταιρεία FNSS. Ο επικεφαλής του Τμήματος Διεθνούς Συνεργασίας της Γραμματείας Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM) Γιάκουπ Τάσντελαν δήλωσε πως οι συνομιλίες, με το Αζερμπαϊτζάν, για την πώληση του αναφερθέν συστήματος βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τον δικτυακό τόπο Army Recognition o Τάσντελαν πρόσθεσε πως το σύστημα γέφυρας χρησιμοποιείται από τον Τουρκικό Στρατό. Ο Στρατός του Αζερμπαϊτζάν έχει εκφράσει το ενδιαφέρον απόκτησης του συστήματος.

Το AAAB σύστημα είναι ταυτόχρονα μία γέφυρα και ένα σύστημα διαπόρθμευσης σχεδιασμένο για να τη γρήγορη και ασφαλή μεταφορά των Τουρκικών Δυνάμεων πάνω από ποτάμια στο πεδίο των επιχειρήσεων. Το όχημα έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί από την τουρκική εταιρεία FNSS. Ως ένα σύστημα που έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί στην Τουρκία, το σύστημα AAAB  διαθέτει κάποιες επιπλέον προδιαγραφές από τις υπόλοιπες γέφυρες του τύπου, μπορεί να μεταφέρει 4 ράμπες σε ένα σύστημα.

Χρόνο με το χρόνο το Αζερμπαϊτζάν ενισχύει την στρατιωτική του δύναμη και τις ικανότητες εχθρικής αποτροπής.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: