Εξοπλισμός ψηφιακού στρατιώτη Ratnik. (strikehold.net)

Ο εγχώριας κατασκευής εξοπλισμός «Μελλοντικού Στρατιώτη»  Ratnik θα ενταχθεί σε υπηρεσία με τους στρατιώτες του Ρωσικού Στρατού από το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η είσοδος σε υπηρεσία του εξοπλισμού Ratnik έχει επανειλημμένως αναβληθεί λόγω της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας στην επιλογή των εξαρτημάτων τυφεκίου, τα οποία ίσως να περιλαμβάνουν το νέο τυφέκιο εφόδου AK-12 της Καλάσνικοφ.


Σύμφωνα με το Ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti (RN) αυτή τη στιγμή ο εξοπλισμός  Ratnik βρίσκεται στο τελικό στάδιο των δοκιμών απο τους Ρώσους Αλεξιπτωτιστές.

O Ratnik αποτελείται απο 50 εξαρτήματα, συμπεριλαμβανομένων φορητών όπλων, αλεξίσφαιρων γιλέκων, συσκευών πλοήγησης και επικοινωνίας όπως επίσης και σύστημα παροχής ισχύος και υποστήριξης ζωής.[youtube=http://youtu.be/V5eRPqVnz4A]

Ο εξοπλισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους απλούς πεζικάριους, αλεξιπτωτιστές, χειριστές φορητών εκτοξευτών πυραύλων, χειριστές βαρέως οπλισμού-πολυβολητές, οδηγούς και καταδρομείς.

Πολλές άλλες χώρες διαθέτουν σε εξέλιξη παρόμοια προγράμματα εξοπλισμού μελλοντικού στρατιώτη στις οποίες περιλαμβάνονται οι ΗΠΑ με το Land Warrior, Η Γερμανία με το IdZ, το Ηνωμένο Βασίλειο με το Fist, η Ισπανία με το COMFUT, η Σουηδία με το IMESS και η Γαλλία με το FELIN.[youtube=http://youtu.be/bSpcgZsKMog]

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: