Άρμα μάχης M-48A5 MOLF εκτελεί βολή κατά εχθρικών αποβατικών δυνάμεων στην ακτή της Κω. (ΦΕΣ)

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) αποδέσμευσε στιγμιότυπα από την Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων «ΧΑΤΖΗΕΥΑΓΓΕΛΟΥ 2014» επιπέδου Συγκροτήματος Μηχανοκίνητου Λόχου Πεζικού (Σ.Μ/Κ ΛΠΖ), που διεξήχθη στο πεδίο βολών – ασκήσεων «Πλάκας», στη ΠΕ της 80 ΑΔΤΕ «ΚΩΣ», στη νήσο Κω, από 19 έως 20 Φεβρουαρίου 2014.

Άρμα μάχης M-48A5 MOLF εξουδετερώνει «εχθρικό» στόχο ο οποίος βρίσκεται στην ακτή της Κω. (ΓΕΣ)

Αντικείμενο της ΤΑΜΣ ήταν η εξέταση του Σ.Μ/Κ ΛΠΖ στη διαδικασία προώθησης, υπέρβασης και εκτόξευσης αντεπίθεσης για την εξάλειψη εχθρικού προγεφυρώματος, με ταυτόχρονη εκτέλεση πυρών υποστήριξης πυροβολικού και επιθετικών ελικοπτέρων της 1ης ΤΑΞΑΣ, ημέρα και νύχτα.

Βολή πολυβόλου 12.7 χιλιοστών από όχημα VBL. (ΓΕΣ)

Κατά τη διάρκεια της ΤΑΜΣ εκτελέστηκαν με απόλυτη επιτυχία, βολές επιθετικών ελικοπτέρων, πυροβολικού, όλμων, αρμάτων μάχης, αντιαρματικών όπλων και πολυβόλων, από το σύνολο των ασκουμένων τμημάτων των Μονάδων της ΑΔΤΕ.

Αντιαεροπορική εκπαιδευτική βολή με δίδυμο πυροβόλο Zu-23. Η προσομοίωση των εχθρικών στόχων γίνεται με φωτιστικά βλήματα. (ΓΕΣ)

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=4QUJ7bRB4l8]

Η προσομοίωση των εχθρικών εναερίων στόχων έγινε με τη χρήση φωτιστικών βλημάτων. (ΓΕΣ)

Επιθετικό ελικόπτερο Apache της 1ης ΤΑΞΑΣ. (ΓΕΣ)

Ουλαμός αρμάτων μάχης M-48A5 MOLF. (ΓΕΣ)

ΤΑΜΣ «ΧΑΤΖΗΕΥΑΓΓΕΛΟΥ 2014» στην ΠΕ της 80 ΑΔΤΕ (ΓΕΣ)

ΤΑΜΣ «ΧΑΤΖΗΕΥΑΓΓΕΛΟΥ 2014» στην ΠΕ της 80 ΑΔΤΕ. (ΓΕΣ)

M-901 ITV. ΤΑΜΣ «ΧΑΤΖΗΕΥΑΓΓΕΛΟΥ 2014» στην ΠΕ της 80 ΑΔΤΕ. (ΓΕΣ)

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: