Τεθωρακισμένο όχημα μάχης CV9040C. (militaryphotos.net)

Το πρώτο πλήρως εκσυγχρονισμένο όχημα CV9030 του στόλου των θωρακισμένων οχημάτων της Νορβηγίας παραδόθηκε στο Στρατό της χώρας ανακοίνωσε η εταιρεία BAE Systems η οποία έχει αναλάβει τις εργασίες εκσυχρονισμού.

O στόλος των νέων οχημάτων διαθέτει σημαντικά ενισχυμένη θωράκιση, προστασία, επίγνωση επιχειρησιακής κατάστασης και διαλειτουργικότητα, ενσωματώνει διδάγματα που αντλήθηκαν από τις επιχειρήσεις της Νορβηγίας, Σουηδίας και Δανίας στο Αφγανιστάν με το CV90. Τα οχήματα θα κινούνται με τις τελευταίας τεχνολογίας λαστιχένιες ερπύστριες, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν στις επιχειρήσεις του Νορβηγικού Στρατού στο Αφγανιστάν.

Το πρόγραμμα των CV90 της Νορβηγίας θα παραδώσει ένα πλήρως ψηφιακά ευέλικτο στόλο των 74 οχημάτων μάχης, 21 αναγνωριστικά, 15 οχήματα διοίκησης, 16 μηχανικού, 16 οχήματα πολλαπλού ρόλου και δύο οχήματα εκπαίδευσης οδηγών.

Τα οχήματα πολλαπλού ρόλου μπορούν να εκπληρώσουν διαφορετικές λειτουργίες, διαθέτουν όλμους και μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως υποστηρικτικά οχήματα.

Οι παραδώσεις των οχημάτων θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο 2015 και θα συνεχιστούν μέχρι το 2017.

Αυτή τη στιγμή η Νορβηγία διαθέτει 103 οχήματα CV90, τα οποία αποκτήθηκαν στα μέσα της δεκαετίας του 1990, και είναι το πρώτο εξαγωγικό συμβόλαιο του CV90. Τον Ιούνιο 2012 η εταιρεία BAE Systems ανέλαβε σύμβαση αξίας 750 εκατομμυρίων δολαρίων από την Νορβηγική κυβέρνηση για την αναβάθμιση του στόλου.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, η εταιρεία παράγει περισσότερα από εκατό καινούρια σκάφη οχημάτων τα οποία θα αυξήσουν τον αριθμό των οχημάτων CV90 της Νορβηγίας στα 144 οχήματα σε πέντε διαφορετικές διαμορφώσεις, συμπεριλαμβανομένης μίας ποικιλίας εξοπλισμένης με μία σουίτα αισθητήρων για αυξημένη ικανότητα επιτήρησης.[youtube=http://youtu.be/TGr5UNsn0Cg]

3 Σχόλια

  1. ΧΑΛΙΚΙ 3Α

    ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΟΥΣΕ ΜΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΒΑΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΜΙΖΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΕΣ ΜΕ CV90 ΜΕ 105 ΧΙΛΙΟΣΤΑ ΠΥΡΟΒΟΛΟ.

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: