Καλλιτεχνική απεικόνιση του περιπολικού πλοίου Project 22160. (severnoe.com)

Με μια τελετή στο ρωσικό ναυπηγείο Ζελεναντόσκι ξεκίνησε η παραγωγή του πρώτου σκάφους της νέας κλάσης περιπολικών Project 22160.

Σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti (RN) το Βασίλι Μπίκωφ είναι το πρώτο ντιζελοκίνητο περιπολικό πλοίο Σχεδίου (Project) 22160 και έχει σχεδιαστεί να διαθέτει ελικοδρόμιο στο πρυμναίο κατάστρωμα για την μεταφορά οργανικού ελικοπτέρου 12 τόνων τύπου Ка-27.

Το 1800 τόνων πλοίο θα έχει επιχειρησιακή αυτονομία 6000 ναυτικών μιλίων και είναι εξοπλισμένο με ενα πυροβόλο А-220М των 57 χιλιοστών, βαρέα πολυβόλα, αντιαεροπορικά συστήματα και σαν επιλογή θα έχει ένα σύστημα πυραύλων Shtil-1 με δύο εκτοξευτές 3S90E.1
Η μέγιστη ταχύτητα του θα είναι 30 κόμβοι, το σύστημα προώσεως θα αποτελείται απο δύο CODAG – συνδυασμός αεριοστρόβιλου και μηχανών με συνολική ισχύ των 25,000 kW

Σύμφωνα με το RN το πλοίο θα είναι μίας νέας γενιάς μονάδα επιφανείας κατασκευασμένο με τις αρχές της σπονδυλωτής σχεδίασης.
Λόγω της σπονδυλωτής σχεδίασης, το πλοίο θα μπορεί να επιφορτιστεί εκ νέου με την εκτέλεση ενός μεγάλου αριθμού διαφόρων αποστολών.

Η νέα κλάση περιπολικού πλοίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ναυπηγείου, έχει σχεδιαστεί για την εκτέλεση περιπολιών εντός των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών (ΑΟΖ), τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης (SAR), αποστολές καταπολέμησης της πειρατείας και του λαθρεμπορίου όπως επίσης και στην παράκτια φρούρηση και τις αποστολές συνοδείας.

Η κλάση προκειται να αποκτήσει έξι πλοία μέχρι το 2019.

Το Project 22160 στην Euronaval 2010 (severnoe.com)

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: