Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά διψήφια αύξηση των στρατιωτικών δαπανών της χώρας. (bloomberg.com)

Αύξηση των στρατιωτικών της δαπανών κατά 12,2% το 2014 ανακοίνωσε η Κίνα.

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά διψήφια αύξηση των στρατιωτικών δαπανών της χώρας, η οποία μαρτυρά τις φιλοδοξίες του Πεκίνου να εδραιώσει τη θέση του ως στρατιωτική υπερδύναμη.

Η κινεζική πολιτική ηγεσία έχει τα τελευταία χρόνια αυξήσει σταθερά τις αμυντικές δαπάνες κατά 11,2% το 2012 και 10,7% το 2013.

Ο αμυντικός προϋπολογισμός της Κίνας- ο δεύτερος μεγαλύτερος στον κόσμο, αλλά πολύ πίσω από αυτό των Ηνωμένων Πολιτειών- το τρέχον έτος θα φθάσει τα 95 δισεκατομμύρια ευρώ.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Ιαπωνίας. «Η έλλειψη διαφάνειας της πολιτικής άμυνας και των στρατιωτικών δυνατοτήτων της Κίνας προκαλεί ανησυχία για τη διεθνή κοινότητα, συμπεριλαμβανομένης και της Ιαπωνίας», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ιαπωνικής κυβέρνησης. Γιοσιχίντε Σούγκα.

naftemporiki.gr

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: