Σομαλοί στρατιώτες επιδεικνύουν τις ικανότητες τους κατά τη διάρκεια τελετής αποφοίτησης σε Κέντρο Εκπαίδευσης στην Ουγκάντα. 1η Φεβ. 2013. (voanews.com)

Σομαλία και Τουρκία την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου υπέγραψαν διμερή συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας η οποία θα επιτρέψει την Τουρκία να εκπαιδεύσει Σομαλούς στρατιώτες και να κατασκευάσει σύγχρονες στρατιωτικές βάσεις.

«Η συμφωνία θα επιφέρει μεγάλες αλλαγές στο Στρατό της Σομαλίας όσον αφορά την ποιότητα, δύναμη και εμπειρία – είμαστε πολύ ευγνώμονες προς την Τουρκία, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (ΗΠΑ) και την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) για την συνεχόμενη βοήθεια τους» δήλωσε ο Αρχηγός του Εθνικού Στρατού της Σομαλίας Νταχίρ Αντάν Ελμι, και συμπλήρωσε λέγοντας πως «Αυτό είναι τμήμα ενός τεράστιου προγράμματος το οποίο θα βοηθήσει το Στρατό της Σομαλίας».

Τούρκοι και Σομαλοί ειδικοί θα εκπαιδεύσουν τους στρατιώτες στη Αφρικανική χώρα. Επιπρόσθετα, η Τουρκία θα κατασκευάσει στρατιωτικές βάσεις και θα ανακατασκευάσει παλιά στρατόπεδα, συμπεριλαμβανομένου και του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Χιιλ Γευνε στα περίχωρα του Μογκαντίσου δημοσίευσε η Hiraan Online.

Ο Αρχηγός του Κλάδου Εκπαιδεύσεως του Τουρκικού υπουργείου Άμυνας Στρατηγός Χαμντί Αργκου είπε πως 40 ειδικοί Στρατιωτικοί βρίσκονται ήδη στη Σομαλία και πραγματοποιούν εκπαίδευση στα μέλη της Πολεμικής Αεροπορίας, Ναυτικού και Στρατού της Σομαλίας.

Η συμφωνία συνεχίζει την εκτέλεση στρατιωτικής εκπαίδευσής που είχε υπογραφεί από τις δύο χώρες τον Μάιο του 2010.

sabahionline.com

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: