Φωτογραφία από την επίσκεψη του Ευάγγελου Βενιζέλου στην 95 ΑΔΤΕ ως υπουργός Άμυνας την 28η Ιανουαρίου 2011. (ΓΕΣ)

Διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου, κατόπιν μήνυσης που κατατέθηκε εναντίον του «για κατασκοπεία και παραβίαση μυστικών του κράτους».

Τη μήνυση κατά του κ. Βενιζέλου έχει καταθέσει ο Δημήτριος Αντωνίου, με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού ότι κατέχει στο σπίτι του ψηφιακή φωτοτυπία των αμυντικών σχεδίων της χώρας από τη θητεία του στο υπουργείο Αμύνης.

Το έγγραφο της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, συνοδευόμενο με την ποινική δικογραφία και το αντίστοιχο έγγραφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, διαβιβάζεται στη Βουλή με τις διατάξεις περί ποινικής ευθύνης υπουργών (ν.3126/2003).

kathimerini.gr

3 Σχόλια

 1. AXEΡΩΝ

  Aὐτό το θέατρο με την βουλή σε ρόλο «δικαστή» του εαὐτοῦ της,ἔχει παραγίνει ἀδιάφορο.
  Στην συγκεκριμένη ὅμως περίπτωση,ἔχει την σημασία του να τονίσουμε ὅτι ἡ βουλή θα ἀσχοληθεί με πεπραγμένα του ἑμπνευστή του νόμου περί ΜΗ εὐθύνης ὑπουργῶν.

  Απάντηση
  • ΧΑΛΙΚΙ 3Α

   ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΙΝΑ: 1 ΞΕΝΕΡΩΣΕ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ Η (ΔΙΑΖ) 2. ΗΤΑΝ ΝΗΣΤΙΚΟΣ.

   Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: