Η Boeing έχει επιλέξει το αεροσκάφος Challenger 604 της Bombardier για την εξέλιξη του MSA. (janes.com)

Πρόσφατα το Αεροσκάφος Ναυτικής Επιτήρησης (MSA) της εταιρείας Boeing ολοκλήρωσε την πρώτη πτήση με την οποία πιστοποιήθηκε η αεροπλευσιμότητα του, πραγματοποιώντας, έτσι, ένα ορόσημο στην διάθεση μιας χαμηλού κινδύνου – οικονομική λύση θαλάσσιας επιτήρησης, σχεδιασμένη για αποστολές έρευνας και διάσωσης (SAR), περιπολίες για την αντιμετώπιση της πειρατείας και την προστασία των θαλάσσιων συνόρων.

Η Boeing εχει τροποποιήσει την διάρθρωση και τα συστήματα του αεροσκάφους Challenger 604 της Bombardier και το προσάρμοσε στις απαιτήσεις της διαμόρφωσης του MSA.

Επιπρόσθετες πτήσεις αεροπλευσιμότητας έχουν προγραμματιστεί για τους επόμενους δύο μήνες.

Αφότου ολοκληρωθούν οι δοκιμές, το αεροσκάφος θα πετάξει στις εγκαταστάσεις της Boeing στο Σιάτλ όπου θα ενσωματωθούν και θα δοκιμαστούν τα συστήματα αποστολής του MSA.

To MSA χρησιμοποιεί δοκιμασμένες τεχνολογίες οι οποίες έχουν αναπτυχθεί για το πρόγραμμα P-8A Poseidon της ίδιας εταιρείας για την παροχή δυνατοτήτων επιτήρησης πολλαπλών αποστολών.

Η βασική διαμόρφωση ενσωματώνει ένα πολλαπλών επιλογών ραντάρ Ενεργής Διάταξης Ηλεκτρονικής Σάρωσης (AESA), ένα Ηλεκτρο-οπτικό αισθητήρα υπερύθρων, Μέτρα Ηλεκτρονικής Υποστήριξης, ενα αισθητήρα Διαβαθμισμένων Επικοινωνιών και ενα Αυτοματοποιήμενο Σύστημα Αναγνώρισης.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: