Τουρκικό άρμα μάχης Altay. (militaryedge.org)

Μετά από συνομιλίες αρκετών μηνών μεταξύ Τουρκίας και της Ιαπωνικής βιομηχανίας Mitsubishi με θέμα την κοινή εξέλιξη και παραγωγή ενός κινητήρα για το άρμα μάχης Altay, το τουρκικής παραγωγής άρμα, αποφασίστηκε η διακοπή των συνομιλιών λόγω της ολικής απαγόρευσης που έχει θέσει η Ιαπωνική κυβέρνηση στις εξαγωγές των οπλικών συστημάτων.

Σύμφωνα με το Defence News το τελευταίο έτος αξιωματούχοι της τουρκικής βιομηχανίας συζητούσαν με την Mitsubishi για την συμπαραγωγή ενός κινητήρα που θα κινεί το Altay, το νέας γενιάς άρμα μάχης που αναπτύσσεται από τη βιομηχανία θωρακισμένων οχημάτων Otokar.

H Ιαπωνία, η οποία στο μεταπολεμικό της σύνταγμα έχει απαρνηθεί το δικαίωμα διεξαγωγής πόλεμου, απαγόρευσε οριστικά τις εξαγωγές οπλικών συστημάτων το 1967. Σύμφωνα με τις νέες κατευθυντήριες οδηγίες που αναπτύσσονται από την Ιαπωνική κυβέρνηση, οι εξαγωγές θα πρέπει να λάβουν την έγκριση του υπουργείου Εμπορίου εφόσον κριθούν πως εξυπηρετούν ειρηνικούς σκοπούς ή την από κοινού ανάπτυξη ενός όπλου που θεωρείται πως θα ενισχύσει την εθνική ασφάλεια.

Οι συνομιλίες με την Ιαπωνία για τον κινητήρα του Altay κατέρρευσαν εξαιτίας των Τουρκικών εξαγωγικών προθέσεων του άρματος μάχης, έτσι η Ιαπωνία ήταν απρόθυμη να εξουσιοδοτήσει τον κοινό κινητήρα είπε ένας ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος στο Defence News.

Ιαπωνική διπλωματική πηγή αρνήθηκε να σχολιάσει. Πηγή από την τουρκική αμυντική βιομηχανία παραδέχθηκε πως η συμφωνία με την Mitsubishi ήταν εκτός της ατζέντας.

Οι αξιωματούχοι προμηθειών είπαν πως τώρα η Τουρκία πρέπει να αναζητήσει νέες επιλογές για να εξελίξουν το κινητήρα με ξένη τεχνογνωσία.

Απο τα μέσα δεκαετίας του 1990, η Τουρκία βρίσκεται στην αναζήτηση ενός κατάλληλου κινητήρα για το Altay. Το 2008, η Ιαπωνία ανακοίνωσε πως θα κατασκευάσει δικό της άρμα μάχης -μαζί με ένα κινητήρα για να κινηθεί- ώστε να προστατευθεί στην περίπτωση μίας Βορειοκορεατικής εισβολής.

Αν όλα πηγαίνανε καλά, τότε το Τουρκικό-ιαπωνικό σχέδιο θα είχε σηματοδοτήσει μια ιστορική απομάκρυνση από τον παραδοσιακό προμηθευτή κινητήρων της Τουρκίας, την Γερμανική MTU.

Πηγές λένε πως οι Γερμανοί ήταν απρόθυμοι στην ιδέα να μοιραστούν κρίσιμη τεχνολογία κινητήρων με τους Τούρκους και ήταν σκεπτικοί στην πιθανή μελλοντική άδεια εξαγωγής του Altay.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: