Ελικόπτερο S-70i Black Hawk. (José Luis Celada Euba – Flickr)

H Αμερικάνική αεροναυπηγική εταιρεία Sikorsky έχει υπογράψει με την Τουρκική κυβέρνηση και σημαντικές αεροπορικές εταιρείες της χώρας συμφωνίες για την αδειοδότηση της αεροναυπηγικής βιομηχανίας της Τουρκίας να παράγει 109 ελικόπτερα T-70 (την τουρκική έκδοση του ελικοπτέρου S-70i Black Hawk) τα οποία θα χρησιμοποιηθούν από την Τουρκική κυβέρνηση και την συναρμολόγηση 109 ελικοπτέρων S-70i για την Sikorsky.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Sikorsky οι συμφωνίες εξουσιοδοτούν την μεταφορά συγκεκριμένης κατασκευαστικής τεχνογνωσίας στην Τουρκική βιομηχανία, και παρέχουν τη δυνατότητα δυνητικής παραγωγής συνολικά 600 ελικοπτέρων για τα επόμενα 30 χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των μονάδων T-70 για εγχώρια χρήση και ελικοπτέρων S-70i για εξαγωγές.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, γνωστό και ως Πρόγραμμα Τουρκικού Ελικοπτέρου Γενικής Χρήσης, η Sikorsky έχει υπογράψει συμφωνίες με την Τουρκική Γραμματεία Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM) και δύο αμυντικές εταιρείες, τις Τουρκικές Αεροδιαστημικές Βιομηχανίας (TAI) και την Aselsan. Η TAI είναι ο κύριος ανάδοχος της εξουσιοδοτημένης παραγωγής και συναρμολόγησης του T-70 στην Τουρκία για διάφορες χρήσεις από την Τουρκική κυβέρνηση.

Τα ελικόπτερα που θα συναρμολογηθούν στην Τουρκία από την TAI θα διαθέτουν εξαρτήματα που θα προέρχονται από την Sikorsky και άλλες Αμερικάνικές και Τουρκικές εταιρείες.

Η Aselsan θα αναπτύξει ενα πίνακα με νέα συστήματα ηλεκτρονικών πτήσης ο οποίος θα ενσωματωθεί στο πιλοτήριο του T-70.

Η συνολική αξία του προγράμματος σύμφωνα με την Εκτελεστική Επιτροπή Αμυντικής Βιομηχανίας τους Τουρκίας θα είναι 3,5 δισεκατομμύρια $, και συμπεριλαμβάνει τις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν από την Sikorsky, TAI και άλλους αναδόχους.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: