Μαχητικά αεροσκάφη F-16 της 120ης Μοίρας των ΗΠΑ πετούν σε σχηματισμό μετά την ολοκλήρωση συμμετοχής στην άσκηση Red Flag 14-1. (USAF-Flickr)

Ο πολωνός υπουργός ‘Αμυνας επιβεβαίωσε σήμερα ότι ο αμερικανικός στρατός θα στείλει την επόμενη εβδομάδα 12 μαχητικά αεροσκάφη F-16 και 300 στρατιώτες στην Πολωνία, όπου πρόκειται να λάβουν μέρος σε στρατιωτικά γυμνάσια, το εύρος των οποίων επεκτάθηκε σε απάντηση στην κρίση στη γειτονική Ουκρανία.

Ο Τόμας Σιμόνιακ δήλωσε ότι τα στρατιωτικά γυμνάσια, που θα γίνουν στην αεροπορική βάση Λασκ στην κεντρική Πολωνία, αρχικά είχε προγραμματιστεί να είναι μικρότερης έκτασης και να περιλαμβάνουν μόνο μεταγωγικά αεροσκάφη. Ο Σιμόνιακ πρόσθεσε ότι η Πολωνία ζήτησε να ενισχυθούν τα γυμνάσια μετά την επέμβαση της Ρωσίας στην Κριμαία.

express.gr

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: