Τεθωρακισμένο όχημα BTR-4. (azeridefence.com)

H Ουκρανική βιομηχανία State Enterprise Kharkiv Machine Building Design Bureau Morozova (SE KMDB), η οποία είναι μέρος του κρατικού ομίλου Ukroboronprom, ανακοίνωσε την 7.3.2014 πως ολοκλήρωσε την παραγωγή του πρώτου τροχοφόρου θωρακισμένου 8X8 οχήματος BTR-4E1 εξοπλισμένο με σπονδυλωτή επιπρόσθετη θωράκιση.

Η θωράκιση μπορεί, αναλόγως την επιχειρησιακή αποστολή και το επίπεδο της εχθρικής απειλής, να τοποθετηθεί και ν’ αφαιρεθεί από το πλήρωμα στο πεδίο των επιχειρήσεων.

Η επιπρόσθετη θωράκιση αυξάνει σημαντικά το επίπεδο προστασίας του πληρώματος και των επιβιβασμένων στρατιωτών, οι οποίοι βρίσκονται στο εσωτερικό του BTR-4.

Το BTR-4 είναι ένα 8Χ8 αμφίβιο, θωρακισμένο όχημα μάχης.

Το όχημα διαθέτει σπονδυλωτή σχεδίαση, η οποία εξασφαλίζει την χρήση ενός κεντρικού σκάφους για την παραγωγή μίας οικογένειας τεθωρακισμένων οχημάτων. Η οικογένεια οχημάτων αποτελείται από το θωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού, τεθωρακισμένο όχημα μάχης, όχημα διοίκησης, όχημα επιτελείου, θωρακισμένο ασθενοφόρο, και θωρακισμένο όχημα τεχνιτών και περισυλλογής.

Έχει τη δυνατότητα ενσωμάτωσης διαφόρων οπλικών σταθμών και ειδικού εξοπλισμού, μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα στην αποστολή διαφόρων επιχειρήσεων και βοηθητικών αποστολών.

Το BTR-4 είναι σε υπηρεσία με τον Ουκρανικό Στρατό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: