Αεροσκάφη Pilatus PC-9M της Κροατικής ακροβατικής ομάδας «Wings of Storm». (wikimedia.org)

Συμφωνία μεταξύ της Κροατικής Πολεμικής Αεροπορίας και την αντίστοιχη του Ομάν υπογράφηκε την 5.3.2014.
Σύμφωνα με το κείμενο της συμφωνίας, 16 εκπαιδευόμενοι πιλότοι της ΠΑ του Ομάν συνοδευόμενοι από δύο εκπαιδευτές βρίσκονται ήδη στην 93η Αεροπορική Βάση στο Zemunik της Κροατίας όπου και θα πραγματοποιηθεί η αεροπορική εκπαίδευσή τους μέχρι τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με το croatiaweek.com, το αποδεκτό επίπεδο εκπαίδευσής, προβλέπει οι σπουδαστές από το Ομαν να πραγματοποιήσουν βασική εκπαίδευσή 150 ωρών με εκπαιδευτικά αεροσκάφη Pilatus PC-9M.

Η εκπαίδευση θα αποτελείται από έξι εκπαιδευτικές περιόδους, θα περιλαμβάνει την βασική και ακροβατική πτήση, την πτήση με όργανα πλοήγησης, την πτήση χωρίς όργανα πλοήγησης, νυχτερινή πτήση, νυχτερινή πτήση με συνθήκες ορατότητας και πτήση σε σχηματισμούς με δύο αεροσκάφη.

Επιπρόσθετα, κατά την προκαταρκτική περίοδο, οι σπουδαστές και εκπαιδευτές του Ομάν θα εκπαιδευτούν στην επιβίωση κατά τις χειμερινές συνθήκες και τη θεωρητική πτώση με αλεξίπτωτο.

Οι εκπαιδευτές του Ομάν θα συμμετέχουν ενεργά στην διεξαγωγή της αεροπορικής εκπαίδευσης.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: