Καλλιτεχνική απεικόνιση του MiG-41. (genk.vn)

Ένα νέο αεροσκάφος ίσως αναπτυχθεί έχοντας ως βάση το μαχητικό-αναχαιτιστικό MiG-31, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Άμυνας της Δούμας Αλεξάντερ Τσαρνάεφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Πολιτιστικό Κέντρο των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων δημοσίευσε το Ρωσικό πρακτορείο ITAR-TASS.

«H απόφαση λήφθηκε από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, ο οποίος έχει, ήδη, υπογράψει το έγγραφο για την πραγματοποίηση ερευνητική εργασίας του προγράμματος MiG-41» επεσήμανε. Σύμφωνα με τον Τσαρνάεφ, το MiG-41 θα ενσωματώνει όλα τα πλεονεκτήματα του MiG-31.

Επιπρόσθετα, μερικές εκατοντάδες MiG-31 προκειται να ανακατασκευαστούν και να εισέλθουν σε υπηρεσία με την Ρωσική Πολεμική Αεροπορία πρόσθεσε ο Τσαρνάεφ. Η ρωσική κυβέρνηση έχει αποφασίσει να εκσυγχρονίσει και θα θέσει σε υπηρεσία το μαχητικό αναχαιτιστικό MiG-31 είπε χαρακτηριστικά. Το MiG-31 είναι ένα διθέσιο υπερηχητικό μαχητικό-αναχαιτιστικό μεγάλου βεληνεκούς. Αναπτύχθηκε από την OKB (σημερινή RAC «MiG») στα μέσα του 1970.

Το MiG-31 προορίζονταν για αναχαιτίσεις και εξουδετέρωση εναέριων στόχων σε χαμηλό, μεσαίο και μεγάλο ύψος με όλες τις καιρικές συνθήκες, το μαχητικό αεροσκάφος είναι αποτελεσματικό κατά αντιμέτρων παθητικού και ενεργητικού ραντάρ και θερμοβολίδων. Μία ομάδα τεσσάρων MiG-31 μπορούν να ελέγξουν εναέριο χώρο σε μήκος 800-900 χιλιομέτρων. Αρχικά είχαν αποστολή την αναχαίτιση πυραύλων πλεύσης (κρουζ) και χαμηλού ύψους δορυφόρων.

2 Σχόλια

  1. TSIMUHA

    Eιναι εμφανες οτι η μονη βαση που θα εχει με το ΜΙG-31 θα ειναι τα αλεξιπτωτα ανασχεσης.

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: