Ραντάρ NS100. (ihs.com)

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης InnoDays 2014 που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο του Παρισιού «Palais Des Congres» την 5 με 7 Μαρτίου, η Γαλλική εταιρεία ηλεκτρονικών, Thales, παρουσίασε το πολλαπλής δέσμης, δύο αξόνων, πολλαπλών αποστολών, 4D σύστημα ναυτικού ραντάρ NS100.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της εταιρείας, το ραντάρ έχει την ικανότητα διαχείρισης μιας μεγάλης κλίμακας αποστολών στις οποίες περιλαμβάνονται οι παράκτιες επιχειρήσεις, θαλάσσιες περιπολίες, όπως επίσης και η ναυτική προστασία με σκοπό να αντιμετωπιστούν οι ασύμμετρες απειλές.

Η εταιρεία παρουσίασε επίσης ένα πολλαπλών αποστολών, σύστημα ναυτικού ραντάρ σχεδιασμένοι για την εκτέλεση αποστολών επιτήρησης και να λειτουργεί ως σύστημα ελέγχου των πυραύλων, επιφανείας-αέρος Aster 30 Block 1 της MBDA.

H σουίτα του ραντάρ συνδυάζει, μια κεραία με τέσσερα ενσωματωμένα πάνελ με ψηφιακές και υψηλής συχνότητας τεχνολογίας με σκοπό την σημαντική βελτίωση των επιδόσεων κάλυψης επιτήρησης και την επεξεργασία των εισερχόμενων απειλών.

Τον Σεπτέμβριο του 2012, η Γαλλική ναυπηγική βιομηχανία DCNS παρουσίασε την νέα σπονδυλωτή εκδοσή της πολλαπλών αποστολών φρεγάτας FREEM (FRégate Européenne Multi-Mission). Η νέα έκδοση ονομάζεται FREMM-ER (το “ER” προκύπτει από το Extended Range) και είναι εξοπλισμένη με ένα ενιαίας τεχνολογίας ενσωματωμένο κατάρτι αντί των δύο που διαθέτει η φρεγάτα του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού κλάσης Aquitaine.
H φρεγάτα διέθετε ένα ιστό με τέσσερα ενσωματωμένα πάνελ συστημάτων ραντάρ επιτήρησης.
Το σύστημα είχε χαρακτηριστεί ως το ραντάρ Sea Fire 500 της Thales.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: