Το ελικόπτερα HH-101A. (AgustaWestland)

Το πρώτο από τα δύο ελικόπτερα HH-101A Caesar της AgustaWestlad, τα οποία προκειται να αποκτήσει η Πολεμική Αεροπορία της Ιταλίας πραγματοποίησε την 19η Μαρτίου στο Ηνωμένο Βασίλειο, την πρώτη του πτήση.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της εταιρείας τα ελικόπτερα θα παραδοθούν στα τέλη 2014, θα έχουν διαμόρφωση για περισυλλογής προσωπικού και αποστολές ειδικών δυνάμεων.

Επίσης, θα υποστηρίζουν επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης (SAR) και αποστολές ιατρικών αεροδιακομιδών (MEDEVAC).

Τα ελικόπτερα θα ενσωματώνουν τρία πολυβόλα M134 των 7,62 χιλιοστών, τοποθετημένα σε βάσεις στα δεξιά, αριστερά και πίσω θυρίδα, θωρακισμένα καθίσματα στο πιλοτήριο, βαλλιστική προστασία για τους χειριστές των πολυβόλων όπως επίσης και ένα ολοκληρωμένο σύστημα μάχης.

Με την τοποθέτηση πακέτου με ειδικό εξοπλισμό τα HH-101A Caesar θα μπορούν να πραγματοποιούν εναέριο ανεφοδιασμό καυσίμων.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: